Livre
Néerlandais

Fantoom : de tiende wet van de magie

Terry Goodkind (auteur), Emmy Van Beest (traducteur), Lia Belt (traducteur)
Kahlan Amnell ontwaakt zonder herinneringen en valt in handen van de Zusters van de Duisternis. Haar grote liefde Richard Rahl, de Zoeker, speurt met grote gedrevenheid naar haar. Kahlan probeert haar verloren identiteit te achterhalen, maar beseft dat een duister kwaad haar met lichaam en ziel zal opeisen als zij daarin slaagt.
Titre
Fantoom : de tiende wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Emmy Van Beest Lia Belt Marion Drolsbach
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Phantom
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2019 | Autres éditions
655 p. : ill.
ISBN
9789024522415 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Fantoom, het tiende en voorlaatste deel in de reeks 'De Wetten Van De Magie', gaat gewoon verder waar we bij deel negen waren gebleven. Zo hoort het ook in een langdurige fantasyreeks, horen we u denken, maar dan kent u de manier waarop Terry Goodkind het aanpakt nog niet zo goed. De auteur begaat namelijk meermaals de fout om eindeloos uit te weiden, telkens weer nieuwe personages te introduceren die soms sneller zijn verdwenen dan we ze hadden opgemerkt, en ? het jammerlijkste ? eindeloos te herkauwen. Telkens als er wat gebeurt, vindt Goodkind het namelijk nodig om die gebeurtenis te kaderen in alles wat voorheen in de reeks gebeurd is, en dat ook nog eens uitgebreid de revue te laten passeren. De reeks rond Richard Cypher (aka Richard Rahl) is iets bevattelijker en korter dan andere reeksen van Goodkind, maar ook hierin worden regelmatig sprongen in de tijd gemaakt om een en ander te verduidelijken.

Kahlan, de vrouw van Richard, is nog steeds vermist, en lijkt onder…Lire la suite
In dit deel van de serie 'De wetten van de magie' zijn de hoofdpersonen naar elkaar op zoek. Kahlan, onder de vloek van vergetelheid, is ontvoerd door Zusters van de Duisternis die haar gebruiken als een slavin. Ze weet niet wie zij is, maar ontdekt gaandeweg dat zij voor haar ontvoersters van groot belang is en dus wel bijzondere gaven moet hebben. Meestertovenaar Richard, haar echtgenoot, probeert haar met al zijn magische gaven te vinden. Richard moet al zijn krachten inzetten om zijn mensen te verdedigen tegen Keizer Jagang, een machtige religieuze leider wiens fanatieke volgelingen zijn leer te vuur en te zwaar trachten te verspreiden. De wegen van Kahlan en Richard leiden onontkoombaar naar elkaar toe, maar het lijkt niet de vreugdevolle hereniging te worden waarvan zij droomden: Kahlan wordt in het legerkamp gevangen gehouden door de Keizer, en Richard wordt als oorlogsbuit naar hem toegebracht... De uitgebreide beschrijving van de subtractieve en de additieve magie met al haar…Lire la suite

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions