Livre
Néerlandais

Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie

Terry Goodkind (auteur), Max Schuchart (traducteur)

Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie

Dans la série:
Genre:
De eenvoudige boszoeker Richard Cypher redt in Westland het leven van een geheimzinnige vrouw en wordt daardoor meegesleept in een maalstroom van gebeurtenissen die zijn lot en dat van de wereld bepaalt.
Titre
Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Max Schuchart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wizard's first rule
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019 | Autres éditions
784 p. : ill.
Note
Eerder uitg. o.d.t : De eerste wet van de magie
ISBN
9789024557226 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Richard Cypher is een eenvoudige boszoeker in Westland, de enige natie van het oorspronkelijke, in drieën gesplitste land dat vrij is van magie. In het Middenland en vooral in D'Hara heersen de tovenaars, met als gevaarlijkste Darken Rahl, die de opperheerschappij nastreeft. Wanneer Richard Kahlan de Belijdster uit het Middenland redt van de moordenaars van Rahl, verandert zijn hele leven. De Amerikaanse schrijver Terry Goodkind schaart zich met deze fantasy-roman in de traditie van de 'queeste-romans', waarbij de held in het begin onwetend is van zijn talenten en van de toestand van de wereld en gaandeweg met de hulp van anderen erin slaagt zijn wereldbeeld te verfijnen en zijn talenten te ontwikkelen. Deze roman is ouderwets episch, een beetje hoogdravend van stijl en af en toe wat uitleggerig, maar daartegenover staat dat Goodkind een sterke fantasie heeft en de lezer kan doen meeleven met Richard en Kahlan en een heleboel andere personages. Kleine druk.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions