Livre
Néerlandais
Tovenaar Nathan en de meesteres van de dood, Nicci, gaan de strijd aan met zeemonsters, zombies en magiërs om de wereld te behoeden voor de ondergang.
Titre
Maîtresse van de dood
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Marion Drolsbach Niels Van Eekelen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Death's mistress
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022 | Autres éditions
592 p.
Date de sortie
13-01-2022
ISBN
9789021031620 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Traditionele fantasy-liefhebbers worden op hun wenken bediend door de populaire schrijver van de serie 'De wetten van de magie'. In dit eerste deel van een nieuwe serie 'De Kronieken van Nicci', die zich afspeelt in hetzelfde universum, komen we een aantal oude bekenden tegen: de duizendjarige tovenaar Nathan en de Meesteres van de Dood, Nicci. Dit onwaarschijnlijke duo wordt op een avontuurlijke queeste gezonden om de heerschappij en wetten van de nieuwe opperheer Richard Rahl aan alle onderdanen bekend te maken. Tenminste, dat is de eerste opzet. Daarnaast krijgen ze van een heks een tweede, veel belangrijker opdracht: om naar het onbekende Oude Land te trekken en de wereld opnieuw te redden. Het hoe en waarom is onduidelijk. In een droog woestijnlandschap gaan ze de strijd aan met een tovenaar die alle leven onttrekt aan de aarde, akelige monsters, een draak en stoffige zombies. De auteur (1948) introduceert in deze reeks ook een nieuw, veelbelovend personage. Het slot lijkt wat ge…Lire la suite

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions