Livre
Néerlandais

Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie

Terry Goodkind (auteur), Josephine Ruitenberg (traducteur)

Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie

Dans la série:
Genre:
De jonge vrouw Jenssen ontdekt dat ze een dochter is van de tovenaar Darken Rahl; ze wordt door donkere machten tegen Richard Rahl opgezet.
Titre
Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Josephine Ruitenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The pillars of creation
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020 | Autres éditions
655 p.
ISBN
9789024594672 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 39 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit zevende deel van 'De wetten van de magie' spelen niet de uit eerdere delen bekende hoofdpersonen Richard en Kahlan de hoofdrol. Zij komen er pas op het eind bij. In de rest van het boek is Jennsen, de halfzus van Richard, de belangrijkste hoofdpersoon. Daarmee brengt Goodkind heel handig variatie in zijn reeks, en die is in zo'n serie lijvige boeken broodnodig.

Het verhaal begint wanneer Jennsen het lijk van een soldaat vindt. Het lijkt een D'Haraanse soldaat te zijn en daardoor zullen zij en haar moeder opnieuw moeten vluchten. Haar hele leven proberen ze al te ontsnappen aan Meester Rahl, de vader van Jennsen, die al zijn nakomelingen zonder de Gave wil doden. Iedere keer wanneer de soldaten te dicht bij komen, trekken zij verder. Zij gaan er vanuit dat de nieuwe Meester Rahl, Richard dus, datzelfde nastreeft, onbewust van het feit dat Richard een heel andere heerser is, onbewust ook van het feit dat Richard niet eens weet dat hij een halfzuster heeft. De behulpzame zw…Lire la suite
De jonge vrouw Jenssen Daggett uit D'Hara wordt voortdurend gekweld door stemmen die haar onmenselijke dingen toefluisteren. Pas wanneer ze uit D'Hara moet vluchten in gezelschap van de witharige vreemdeling Sebastiaan, leert ze dat ze in feite een dochter van de befaamde tovenaar Darken Rahl is, de stamvader van de Rahl-dynastie: mensen met magische en profetische gaven die ze meestal voor kwade doeleinden aanwenden. Zij heeft echter de gave niet... Dit is het zevende deel in een reeks en ook Richard Rahl en zijn vrouw Kahlan zijn van de partij. Omwille van zijn complexe wereld en de veelheid van personages heeft Goodkind het soms moeilijk om het evenwicht te houden tussen heroïek en personages van vlees en bloed, tussen archetype en menselijkheid, maar het is ook net door de complexheid van zijn personages en zijn wereld dat deze reeks, hoewel een beetje langdradig, toch niet verveelt. Fantasy die uitstijgt boven het gemiddelde. Normale druk.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions