Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dat wonderbare licht

Terry Pratchett (auteur)
De fantastische en humoristische avonturen van enkele wonderlijke types op een schijfvormige planeet. Vervolg op "De kleur van toverij".
Titre
Dat wonderbare licht
Auteur
Terry Pratchett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The light fantastic
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2008 | Autres éditions
193 p.
ISBN
9789022551141

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 21 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit is het tweede deel van de Schijfwereldromanserie en het onmiddellijke vervolg op deel een ('De kleur van toverij', 1991)*. De Schijfwereld is plat en wordt door vier olifanten ondersteund die dan weer op de rug van de oerschildpad A'Tuin door het heelal zwerven. De tovenaar Rinzwind en de 'toerist' Tweebloesem waren over de rand van de wereld gevallen, maar belanden hier opnieuw op de Schijf. Een van de acht toverspreuken van het boek Octagon zit gevangen in Rinzwinds geest en die moet hem dus wel redden. Een grote reuzenster nadert namelijk de Schijfwereld en de vernietiging kan enkel ontgaan worden door kracht van de acht spreuken. Opnieuw brengt Tweebloesems wereldvreemdheid het tweetal in akelige situaties, waarbij zelfs de aftandse oude Cohen de Barbaar hen moet helpen. Kortom, een fantastische (in dubbele betekenis) plot, een reeks dolgrappige avonturen in een magische wereld. Kleine druk, bijpassende omslagillustratie in kleur.

À propos de Terry Pratchett

CC BY 3.0 - Image by Luigi Novi

Terry Pratchett [ˈtɛɹi ˈpɹæt͡ʃɪt], né le 28 avril 1948 à Beaconsfield (Buckinghamshire) et mort le En lire plus sur Wikipedia