Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De herderskroon

Terry Pratchett (auteur), Lyn Pratchett (auteur), Venugopalan Ittekot (traducteur)
De jonge heks Tiffanie Verweerd wordt tot onofficiële leidster van de heksen benoemd, nadat Opoe Wedersmeer overlijdt. Daarom grijpen de elfen de kans aan om de Schijfwereld over te nemen. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Heksen
Titre
De herderskroon
Auteur
Terry Pratchett Lyn Pratchett
Traducteur
Venugopalan Ittekot
Dessinateur
Paul Kidby
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The shepherd's crown
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2018
318 p. : ill.
ISBN
9789022579978 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vijfde, los te lezen boek uit de serie over de jonge heks Tiffanie Verweerd, die zich afspeelt in de bekende Schijfwereld. Tiffanie wordt tot onofficiële leidster van de heksen benoemd, nadat de vorige, Opoe Wedersmeer, overlijdt. De elfen grijpen daarom de kans aan om te proberen vanuit hun eigen wereld de Schijfwereld over te nemen. Tiffanie moet in actie komen en een goede verdediging creëren. Dit is het laatste boek dat Pratchett afmaakte voor zijn dood in 2015. In het boek worden de zaadjes geplant voor verhalen die we niet meer zullen lezen. Met vakmanschap maakte hij zijn laatste boek, met de kenmerkende humor en fantasie, waarvoor hij rijkelijk leende uit ander werk en zo een eigen wereld schiep. Het verhaal heeft vaart, mooie vondsten en een sterke climax. Pratchett was het boek vlak voor zijn dood eigenlijk nog aan het bijschaven. Dat had tot andere passages kunnen leiden, maar ook in deze vorm is dit een waardige afsluiter van een bijzondere serie. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Terry Pratchett

CC BY 3.0 - Image by Luigi Novi

Terry Pratchett [ˈtɛɹi ˈpɹæt͡ʃɪt], né le 28 avril 1948 à Beaconsfield (Buckinghamshire) et mort le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions