Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Dunne Hein

Terry Pratchett (auteur)
Op de ongelooflijke Schijfwereld is de Dood aan vakantie toe en neemt een leerjongen in dienst met de toepasselijke naam Hein.
Titre
Dunne Hein
Auteur
Terry Pratchett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mort
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2008 | Autres éditions
213 p.
ISBN
9789022551165

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 32 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op de Schijfwereld begint de Dood moe te worden van het zieltjes halen. Hij neemt de naïeve boerenzoon Hein als leerjongen, werkt hem in en gaat op vakantie. Hein verknoeit meteen zijn eerste opdracht door een mooie prinses in leven te laten, waardoor de balans van het universum wordt verstoord. Bij zijn pogingen de balans te herstellen en toch de prinses te redden, beleeft Hein vele avonturen met IJzebel, pleegdochter van de Dood, en met potsierlijk onbekwame en gevaarlijk bekwame tovenaars. Alles komt goed en Hein trouwt, zoals zijn vader hoopte, de dochter van de baas. Humor is in de sf schaars. Pratchett heeft met zijn kosmologisch onbestaanbare Schijfwereld en zijn komische intriges veel succes geoogst. Dit is deel vier van de serie. De vlotte schrijftrant en de vele woordspelingen geven veel leesplezier. Kleine druk; het omslag past goed bij het verhaal.

À propos de Terry Pratchett

CC BY 3.0 - Image by Luigi Novi

Terry Pratchett [ˈtɛɹi ˈpɹæt͡ʃɪt], né le 28 avril 1948 à Beaconsfield (Buckinghamshire) et mort le En lire plus sur Wikipedia