Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Kleingoderij

Terry Pratchett (auteur)
Een simpele kloosterbroeder op een bizarre schijfvormige planeet wordt voor grote problemen geplaatst wanneer zijn god rechtstreeks tegen hem begint te spreken.
Titre
Kleingoderij
Auteur
Terry Pratchett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Small gods
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2008 | Autres éditions
275 p.
ISBN
9789022551257

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 35 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het dertiende deel in de satirische Schijfwereldreeks draagt een meesterlijke titel. Dit keer neemt Pratchett godsdienstwaan, religieuze prietpraat en haarkloverij (en vervolgingen) op de korrel. Het verhaal van de naïeve broeder Broeda die als enige nog gelooft in zijn god en daardoor diens voortbestaan moet waarborgen, geeft een wrang inzicht in de bestaansgrond van godsdienstige organisaties. Farizeeërs en inquisiteurs worden aan de spotpaal genageld met de milde ironie die Pratchett eigen is. Voor wie zich er niet in wil verdiepen, blijft het een vermakelijk verhaal. De vele Pratchett-fans zullen dit zeker willen lezen. Drukke maar in details juiste omslagillustratie; kleine druk. Voortreffelijke vertaling.

À propos de Terry Pratchett

CC BY 3.0 - Image by Luigi Novi

Terry Pratchett [ˈtɛɹi ˈpɹæt͡ʃɪt], né le 28 avril 1948 à Beaconsfield (Buckinghamshire) et mort le En lire plus sur Wikipedia