Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Monsterlijk regiment

Terry Pratchett (auteur), Venugopalan Ittekot (traducteur)
Een kleine groep rekruten, bestaande uit als jongens verklede meisjes, bepaalt de afloop van een oorlog op de Schijfwereld.
Titre
Monsterlijk regiment
Auteur
Terry Pratchett
Traducteur
Venugopalan Ittekot
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Monstrous regiment
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2009 | Autres éditions
319 p. : ill.
ISBN
9789089681188 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 36 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 'Schijfwereld'-boeken van Terry Pratchett vormen een genre op zich. Met behulp van alle mogelijke bekende fantasyclichés creëert hij steeds weer nieuwe parodieën op onze moderne samenleving, waarbij hij zich, ondanks zijn ironische toon, ook houdt aan de eisen van het genre zelf. Zijn boeken kunnen dan ook gelezen worden als parodieën op het fantasygenre.

Monsterlijk regiment geeft volgens de flaptekst "een hilarische kijk op het militaire bedrijf." Het monsterlijke regiment is de kleine, laatste rondzwervende eenheid van een land dat voortdurend met zijn buren in oorlog is, een krankzinnig land met een krankzinnige God. In die eenheid zit een vampier die in plaats van bloed koffie drinkt, een soort monster van Frankenstein dat van snijden en hechten een kunst heeft gemaakt, een trol en nog een aantal andere jonge rekruten, allen onder leiding van een legendarische, mythische sergeant. Het blijft lang onduidelijk welke van deze manschappen écht man zijn en welke als m…Lire la suite
Pollie sluit zich aan bij het leger van Borogravië om haar broer Paul te vinden. Daartoe moet ze zich wel vermommen als man omdat in het leger geen vrouwen worden toegelaten. Samen met onder anderen de vampier Maledictus en de trol Carborundum gaan ze op weg naar het front. Voordat zij daar aankomen, gaan ze twijfelen aan de redenen voor de oorlog tegen Zlobenië, helemaal als ze erachter komen dat Zlobenië met geallieerden als Ankh-Meurbork tegen hen strijdt. Gaandeweg leren de rekruten elkaar beter kennen; Pollie blijkt niet de enige met een geheim. Een prachtige persiflage op het thema oorlog en wellicht vrouwenemancipatie met stille echo's van de Napoleontische oorlogen en Vietnam. De humor is gedoseerd gebracht met een serieuze ondertoon. De titel is zowel een verwijzing naar de samenstelling van het regiment als naar een pamflet van de Schot John Knox uit 1558 waarin hij de onnatuurlijkheid van vrouwen op belangrijke posities probeerde aan te tonen. Kleine druk.

À propos de Terry Pratchett

CC BY 3.0 - Image by Luigi Novi

Terry Pratchett [ˈtɛɹi ˈpɹæt͡ʃɪt], né le 28 avril 1948 à Beaconsfield (Buckinghamshire) et mort le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions