Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Pyramides : het boek van derwaarts gaan

Terry Pratchett (auteur)

Pyramides : het boek van derwaarts gaan

Dans la série:
Genre:
Een rijkje in het Egypte van de toekomst wordt geregeerd door een nieuwe farao, die net een opleiding tot beroepsmoordenaar heeft afgerond.
Titre
Pyramides : het boek van derwaarts gaan
Auteur
Terry Pratchett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pyramids
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2008 | Autres éditions
257 p. : ill.
ISBN
9789022551196

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 30 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het zevende deel in de Schijfwereldreeks van de populaire sf-auteur die zoveel humor in zijn boek doet. In een smal rivierrijk in de woestijn blijft alles altijd hetzelfde omdat de piramides de eeuwigheid vasthouden. Als de farao sterft, volgt zoon Peppink, die in de buitenwereld moderne ideeën heeft opgedaan, hem op. Noodgedwongen bestelt hij toch een grote piramide voor vader. Zo groot, dat deze zijn tijdlading niet kwijt kan en het Rijk in een ruimtelus verdwijnen doet. Peppink vindt het terug dank zij een wiskundig begaafde kameel en redt het van de werkelijk geworden goden, die elkaar hun functies betwisten. De ondode farao's worden uit hun piramides bevrijd en Peppink doet het rijk over aan zijn halfzus, die er nóg modernere ideeën op na houdt. Ook hier zijn woordspelingen en persiflages (onder meer op de Griekse filosofen!) niet van de lucht. Ook dank zij de smakelijke vertaling een prima leesboek. Kleine letter; passende omslagillustratie in kleur.

À propos de Terry Pratchett

CC BY 3.0 - Image by Luigi Novi

Terry Pratchett [ˈtɛɹi ˈpɹæt͡ʃɪt], né le 28 avril 1948 à Beaconsfield (Buckinghamshire) et mort le En lire plus sur Wikipedia