Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Triomf van de verschroeide aarde

Thea Beckman (auteur)

Triomf van de verschroeide aarde

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
In het door de Honderdjarige Oorlog geteisterde Frankrijk van de 14e eeuw levert de jonge zanger-muzikant Matthis op zijn manier een bijdrage aan de strijd tegen de Engelsen.
Titre
Triomf van de verschroeide aarde
Auteur
Thea Beckman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2006 | Autres éditions
432 p.
ISBN
9789056377304

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit tweede deel uit een trilogie over de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland speelt zich af in een voor Frankrijk kritieke periode, waarin het falen van de adel bij de verdediging van het land een opstand van boeren en van de burgers van Parijs tegen hun heersers tot gevolg heeft. Niet de ridderlijke strijdmethode, maar het op resultaat gerichte oorlogvoeren zal de doorbraak in de oorlog betekenen. Tegen deze middeleeuwse achtergrond komt een groepje zangers/muzikanten naar voren die in denktrant en psychologisch inzicht hun tijd zo ver vooruit zijn, dat ze eigenlijk niet meer in het verhaal passen. Toch is het een historisch goed gedocumenteerd en boeiend boek, waarin de schrijfster door goed taalgebruik allerlei gebeurtenissen en personen beeldend weet op te roepen. Met een aanvullend overzicht, een literatuurlijstje en twee kaarten op de schutbladen. Omslagtekening in kleur van twee jongens bij een kampvuur. Deel 1 'Geef me de ruimte' en deel 3 'Het rad van fortuin'*…Lire la suite

À propos de Thea Beckman

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Polygoon Hollands Nieuws

Théa Beckmann-Petie, connue sous le pseudonyme de Thea Beckman, née le 23 juillet 1923 à Rotterdam et morte le 5 mai 2004 à Bunnik, est une écrivaine néerlandaise de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Thea Beckman naît le 23 juillet 1923 à Rotterdam. Dès le plus âge, elle sait qu'elle veut devenir écrivaine. Adolescente, elle écrit des histoires et des morceaux de musique. Elle étudie la psychologie sociale à l'Université d'Utrecht.

Elle a écrit plusieurs romans dont le plus connu, Kruistocht in spijkerbroek, (en anglais Crusade in jeans), qui s'inspire de la croisade des enfants de 1212,a obtenu le prix Gouden Griffel. Ce roman a été adapté dans…En lire plus sur Wikipedia