Noodgedwongen gaat Louisa werken als persoonlijk verzorgster van Will, die door een ongeluk verlamd raakte. Will heeft weinig toekomstperspectieven en ziet nog maar één uitweg. Louisa zet alles op alles om hem op andere gedachten te brengen.
Titre
Me before you / directed by Thea Sharrock ; screenplay by Jojo Moyes, based on her novel
Directeur
Thea Sharrock
Antécédent bibliographique
Jojo Moyes
Acteur
Emilia Clarke 1986- Sam Claflin
Compositeur
Craig Armstrong 1959-
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
105 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Noors, Deens, Fins, Zweeds, IJslands
EAN
5051888222584

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Romantisch drama, gebaseerd op de bestseller* van Jojo Moyes (vertaald als 'Voor jou', 2013). De 26-jarige Louisa, afkomstig uit een arbeidersgezin, neemt een baan aan als verzorgster van de zwaar gehandicapte Will (35), een rijke zakenman die door een motorongeluk een dwarslaesie vanaf zijn nek heeft. Als Louisa ontdekt dat Will euthanasie wil plegen, zet ze alles op alles om hem van het leven te laten genieten, terwijl hij haar helpt zich te ontplooien. De typisch Engelse klassenverschillen spelen ook een rol in het verhaal dat doet denken aan 'Intouchables' en 'Love Story'. In de hoofdrollen Emilia Clarke (Game of thrones) en Sam Claflin (The hunger games). De recensenten wisselen in hun oordeel: 2-4 sterren. Eric Le Duc (Telegraaf 17-6-'16): 'Fans van sentimentele romantiek zullen ongetwijfeld aanvoelen waar Me before you vervolgens heenkabbelt. (...) Zo kleurt Thea Sharrock met haar regiedebuut vakkundig en doeltreffend binnen de lijntjes van het romantische drama. Alles staat of…Lire la suite

À propos de Thea Sharrock

Thea Sharrock (née en 1976) est une réalisatrice et metteur en scène de théâtre britannique.

Biographie

Après une carrière au théâtre, elle réalise en 2012 le segment Henry V avec Tom Hiddleston dans la série The Hollow Crown. En 2014, elle réalise son premier film, Avant toi (Me Before You) avec Emilia Clarke.

Notes et références

Liens externes

  • Ressources relatives à l'audiovisuel :
    • Allociné
    • (en) Internet Movie Database
  • Ressource relative au spectacle :

Suggestions