Livre
Néerlandais

IJsland puur

Theo Bosboom (photographe)
Natuurfoto's van IJsland.
Titre
IJsland puur
Photographe
Theo Bosboom
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Arnhem: Door de bomen, 2012
144 p. : ill.
ISBN
9789081947305 (hardback)
Placing suggestion
IJsland 992 (SISO) IJsland ; IJsland (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Nederlandse natuurfotograaf Theo Bosboom wordt gedreven door de relatie tussen kunst en natuur. Hij heeft een bijzonder oog voor detail en compositie die hij aanwendt om de natuurlijke patronen van de natuur kunstzinnig vast te leggen. Zijn landschapsfoto’s hebben soms iets van geschilderde taferelen zoals we die kennen van bijvoorbeeld Paul de Roy (Lapland, 2013). Vandaar voelt Bosboom het belang om te stellen dat alle beelden op zijn website (theobosboom.nl) waarachtige natuurbeelden zijn die in het wild getrokken werden. Hij benadrukt dat er geen digitale manipulaties gebeuren op de gangbare verwerking in Lightroom of Photoshop na. Silver Efex Pro laat hem toe zwart-witbeelden te reproduceren binnen de mogelijkheden van de traditionele donkere kamer. Andere creatieve effecten zijn gerealiseerd op basis van de camera en de natuurlijke omstandigheden.
Zijn favoriete fotolocaties omvatten onder meer de Ardennen, Zweden en de Alpen, maar Bosboom heeft een uitzonderlijke b…Lire la suite
Natuurfoto’s van de indrukwekkende landschappen op IJsland, gemaakt door Theo Bosboom. Veel foto’s waarbij de wijdsheid en de ingetogen kleurenrijkdom van de landschappen op dit eiland worden getoond. Maar in het boek staan ook detailopnames waarin vooral structuren zijn vastgelegd, die een grafische en stilistische kracht hebben. Mooi vormgegeven uitgave, met grote afdrukken. Met enkele citaten van denkers en dichters over de kracht van de natuur. Voorwoord van de Franse fotograaf Vincent Munier. Uit het boek spreekt aandacht en geduld en de liefde voor de IJslandse natuur.