Livre
Néerlandais

Politiek van het gezond verstand

Thierry Baudet (auteur)

Politiek van het gezond verstand

Bundeling van eerder verschenen artikelen, speeches en redevoeringen van Thierry Baudet (1983), leider van de politieke partij Forum voor Democatie.
Titre
Politiek van het gezond verstand
Auteur
Thierry Baudet
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]: Amsterdam Books, 2020
365 p., [16] pagina platen : ill.
ISBN
9789083063010 (hardback)
Placing suggestion
Nederland 337 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De leider van de politieke partij Forum voor Democratie (FvD), Thierry Baudet (1983) aan het woord. Het boek bestaat voor het grootste deel uit artikelen die eerder verschenen in kranten en tijdschriften, speeches uitgesproken op partijbijeenkomsten en redevoeringen in de Tweede Kamer. In de visie van Baudet op de huidige ontwikkelingen zijn vooral drie thema's te onderscheiden: de Europese Unie, de immigratie en de klimaatplannen. Krachtig pleit hij ook voor de Nederlandse cultuur en identiteit. Daarnaast bezocht hij verscheidene beroemde bibliotheken en geeft hiervan impressies. Kortom, een veelzijdige Baudet aan het woord over zijn persoonlijke visie in een fraai uitgeven boek met kleurenfoto's. Hoewel zijn ideeën vaak weerstand wekken en wellicht moeilijk te verwezenlijken zijn in ons pluriforme Nederland, is dit een uitgave van belang voor politiek geïnteresseerde lezers met enige voorkennis. Voor aanhangers van FvD, maar ook anderen.

À propos de Thierry Baudet

CC BY 3.0 - Image by DWDD

Thierry Baudet, né le 28 janvier 1983 à Heemstede, est un homme politique, historien, juriste et essayiste néerlandais. Connu pour son opposition à l'Union européenne et ses prises de position jugées nationalistes, il est élu représentant à la Seconde Chambre des États généraux aux élections législatives de 2017, avec le parti Forum pour la démocratie (FvD), qu'il fonde l'année précédente et dirige depuis.

Biographie

Thierry Baudet est partiellement d'ascendance hennuyère, son aïeul agnatique au septième degré Pierre Joseph Baudet, originaire de Braine-le-Comte dans l'actuelle Belgique s'étant réfugié aux Pays-Bas en 1795 afin d'éviter la conscription révolutionnaire française forcée. Il a aussi de lointaines origines indonésiennes, son arrière-arrière-arrière-grand-mère Joséphine van Francquemont étant né…En lire plus sur Wikipedia