Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Voorwaardelijke liefde

Thierry Baudet (auteur)

Voorwaardelijke liefde

Genre:
Een door zijn jeugdervaringen gefrustreerde wetenschapper gaat als gigolo werken.
Titre
Voorwaardelijke liefde
Auteur
Thierry Baudet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2017 | Autres éditions
263 p.
ISBN
9789044635676 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Mannen kunnen onmogelijk opboksen tegen een vibrator'

Hij schreef scherpe pleidooien voor conservatisme en meer Bach, tegen de EU en de onbegrensde multiculturele samenleving. Nu heeft Thierry Baudet (°1983) een roman geschreven die bulkt van de genadeloze beschrijvingen van nare seks.

Op een afspraak met Thierry Baudet verwacht je een man met pochet, of op z'n minst in lichtblauw overhemd met witte kraag. De auteur die je op de achterflap van zijn boeken indringend aankijkt in een goed gesteven pak, verschijnt echter met een slappe imitatie van een Borsalino op z'n hoofd, een hemd met streepjes in vaalrood en blauw en een broek in een kleur die twijfelt tussen beige en grijs. Hij draagt vuile AllStars, is tien minuten te laat en heeft grote honger. Baudet bestelt bruiswater, koffie verkeerd en twee tosti's ham en kaas. "Extra, extra, extra doorbakken. Ja?"

Baudet ontkent dat hij een kater heeft van het feestje bij de presentatie van Voorwaardelijke liefde, zijn eerste roman. Hij is enkel "een beetje duf" want heeft "alles door elkaar gedronken". Na een bezoek aan het toilet schrikt hij zelf van zijn slaperige look. "Wat vreselijk voor je zeg, dat je daarnaar moet kijken."

IJdel, verwaand, intellectueel en onuitstaanbaar: een korte rondvraag in het …Lire la suite

Een zich Gregor noemende jonge wetenschapper wordt door twee studievriendinnen gevraagd als gigolo op te treden voor hun escortbureau voor vrouwen. In de beschrijving van zijn dates toont ik-verteller Gregor zich een pedante kwast die meent vrouwen te doorgronden. Dit alles wordt afgewisseld met hoofdstukken over de jeugd van Gregor die opgroeit bij zijn moeder en zusje. Die 'klassieke' situatie van het gemis van de vader en een te intieme band met de moeder vormt de verklaring voor Gregors latere gedrag. Eerste roman van Thierry Baudet (1983) die eerder onder andere. 'De aanval op de natiestaat'. Zijn nogal platte literair debuut geeft een stem aan een verknipte man die kritisch is over gewijzigde rolpatronen en moderne relaties. De aanbeveling op de flap dat de roman ‘als een bom zal inslaan in feministische kringen’ is bepaald overdreven, zo is inmiddels duidelijk. Wie zich stoort aan gedetailleerd beschreven seksuele handelingen laat dit boek beter ongelezen. Vrij kleine druk.

À propos de Thierry Baudet

CC BY 3.0 - Image by DWDD

Thierry Baudet, né le 28 janvier 1983 à Heemstede, est un homme politique, historien, juriste et essayiste néerlandais. Connu pour son opposition à l'Union européenne et ses prises de position jugées nationalistes, il est élu représentant à la Seconde Chambre des États généraux aux élections législatives de 2017, avec le parti Forum pour la démocratie (FvD), qu'il fonde l'année précédente et dirige depuis.

Biographie

Thierry Baudet est partiellement d'ascendance hennuyère, son aïeul agnatique au septième degré Pierre Joseph Baudet, originaire de Braine-le-Comte dans l'actuelle Belgique s'étant réfugié aux Pays-Bas en 1795 afin d'éviter la conscription révolutionnaire française forcée. Il a aussi de lointaines origines indonésiennes, son arrière-arrière-arrière-grand-mère Joséphine van Francquemont étant né…En lire plus sur Wikipedia