Livre
Néerlandais

Het masker van Elise

Thierry Robberecht (auteur), Philippe Goossens (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Elise is acrobate in het circus. Ze is bang omdat ze een erg moeilijk trapezenummer moet doen. Als ze toevallig met clown Pipo in de maskerwinkel komt, denkt ze dat een masker haar misschien kan helpen om te lachen terwijl ze zo bang en zenuwachtig is. Is dat wel zo?
Titre
Het masker van Elise
Auteur
Thierry Robberecht
Dessinateur
Philippe Goossens
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044818376 (hardback)
Placing suggestion
Circus (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thierry Robberecht en Philippe Goossens zijn geen onbekend duo in het boekenaanbod van uitgeverij Clavis. Eerder al werkten de twee samen, met onder meer Eva in het land van de verloren zusjes en Benno heeft een goed hart als resultaat.
Wie Het masker van Elise in handen neemt, waant zich direct in het circus. De kaft in warme rood- en oranjetinten suggereert een circustent, terwijl het meisje dat je vanuit het midden van de prent aankijkt overduidelijk een jonge trapezeartieste is. Ze roept ook vragen op: wie is dit meisje met de wat enge blauwe noppen als ogen en een glimlach die wel op haar gezicht geplakt lijkt?
Al snel wordt duidelijk dat dit Elise is, een meisje dat in het circus aan de trapeze zwaait. Maar ze is bang, want haar lerares, mevrouw Olga, wil dat ze een ontzettend moeilijk trapezenummer uitvoert. En dan moet ze ondertussen óók nog blijven lachen. Dat lijkt Elise onmogelijk, bang zijn en toch lachen. En daarmee hebben we direct het th…Lire la suite
Elise is een circusmeisje. Omdat haar trapezenummer erg moeilijk is, kijkt ze nogal bang en zenuwachtig maar van haar trapezejuf moet ze blijven lachen. Ook de andere artiesten ondervinden nadelen van hun natuurlijke gezichtsuitdrukking. Daarom gaan ze allemaal naar de maskerwinkel om een masker met de gewenste gemoedsweergave te kopen. Prentenboek over je onzeker voelen over wie je bent en hoe je overkomt. De duidelijke, geheel gekleurde illustraties beslaan afwisselend enkele en dubbele pagina's. Er is gewerkt met grote kleurvlakken, felle kleuren en sfeervolle beschaduwing. De personages hebben grote hoofden; hun (panto)mime is duidelijk. De gehanteerde vormen van perspectief, waaronder het vogelperspectief en de afsnijdingen verhogen de betrokkenheid. De teksten zijn opgenomen binnen de prenten. Gemoedelijke schrijfstijl, met gebruik van de tegenwoordige tijdsvorm, dialogen, hoofdletters en leestekens. Moeilijkere woorden, zoals coulissen, zijn binnen de context te begrijpen. Vana…Lire la suite

À propos de Thierry Robberecht

Thierry Robberecht, né le 11 février 1960 à Bruxelles‚ est un scénariste belge de bande dessinée, illustrateur et auteur de livres jeunesse. Il écrit en français et parfois en flamand.

Biographie

Thierry Robberecht édite son premier roman chez Casterman. Écrivain‚ parolier pour le chanteur belge Marka et scénariste de bande dessinée (La smala avec Marco Paulo)‚ Thierry Robberecht a écrit de nombreux romans pour la jeunesse‚ et des livres pour enfants illustrés notamment par Philippe Goossens, et publiés aux éditions Mijade. En 2020, il vit à Bruxelles et continue d'écrire.

Publications

Bande dessinée
  • La Smala, dessin de Marco Paulo, Casterman, 2000.
  • L'Ennemi, dessin d'Alberto Pagliaro, Casterman, coll. « Ligne rouge » :
  1. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions