Livre
Néerlandais

De jacht op de meesterdief

Thijs Goverde (auteur), Elly Hees (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Falco (ik-figuur) is een arme bedelaar. Ekster, de dief der dieven, heeft hem van alles en iedereen beroofd. Hij opent de jacht op Ekster. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De jacht op de meesterdief
Auteur
Thijs Goverde 1971-
Dessinateur
Elly Hees
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Holland, © 2007
143 p. : ill.
ISBN
9789025110376 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Falco begint als bedelaar in Duim, de grootste stad ter wereld, nadat hij door de dief der dieven, Ekster, van alles en iedereen is beroofd. Falco opent de jacht op Ekster. Tijdens die jacht beleeft hij vele avonturen. Hij redt een zielig weesmeisje, laat een goochelaar verdwijnen, vangt rovers en verslaat wel twintig politiemensen. Uiteindelijk schopt Falco het van bedelaar tot rijkste man ter wereld. Maar geld maakt niet gelukkig. Onderhoudend ik-verhaal dat soms wat verwarring geeft door in cursief weergegeven gedachten en uitleg van Falco. De vele belevenissen worden boeiend en met vaart beschreven. De afloop, waarin de schrijver verwijst naar een nog te verschijnen derde deel, is wat onbevredigend. Het boek is gedrukt in blauwe inkt en verlevendigd met illustraties in blauw, die de sfeer versterken. Op de omslag zweeft de hoofdpersoon boven een groep politieagenten. Vervolg op “De wraak van de meesterdief”*. Kennis van het eerste deel is gewenst. Vanaf ca. 10 jaar.

De jacht op de meesterdief

Dit sprookjesachtige verhaal is het vervolg op 'De wraak van de meesterdief' waarin Falco op een wonderlijke wijze rijk is geworden. In dit verhaal wordt Falco op een morgen wakker, en is alles wat hij bezit gestolen, behalve de kleren die hij draagt. Dit heeft z'n vroegere vriend Ekster, de Algapper gedaan. Falco wil nu de jacht openen op zijn grote vijand. In dit boek begint Falco als bedelaar. Hij is hier zo goed in dat zijn collega's al snel boos zijn omdat hij zoveel geld bijeen haalt. Hij vlucht weg en zoekt een job als politieman, in de hoop dieven te pakken en vooral de grote Algapper. Maar ook hier weet Hop de Krukkenman, één van de bedelaars hem te vinden. En opnieuw gaat hij op de vlucht. Zo komt hij in gezelschap van circusmensen waarmee hij verder trekt naar het zuiden en ondertussen optreedt als goochelaar. In het zuiden zoekt hij de Grote Detective die hem spijtig genoeg niet wil helpen om de Algapper te vinden. Opnieuw moet hij vluchten voor z'n achtervolgers en zo kom…Lire la suite