Livre
Néerlandais

Vandaag ben ik ridder!

Thijs Goverde (auteur), Tineke Meirink (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Wat wil jij zijn? Een ridder of een prinses? Ridders zijn dapper en prinsessen zijn lief. Of lijkt dat maar zo? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Sujet
Ridders
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 3
Titre
Vandaag ben ik ridder!
Auteur
Thijs Goverde 1971-
Dessinateur
Tineke Meirink
Langue
Néerlandais
Édition
4e herziene druk 2020
Éditeur
Tilburg: Uitgeverij Zwijsen, 2020 | Autres éditions
70 p. : ill.
ISBN
9789048738519 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de serie 'AVI-kanjer' een bundel met allemaal korte verhalen rond het thema ridders. Op iedere spread staat een tekst van ca. twintig korte regels en een illustratie. In iedere tekst is een andere ridder de hoofdpersoon, soms een echte ridder of de zoon van een ridder in de middeleeuwen en soms een spelend kind in de huidige tijd. Daardoor is ieder verhaal een afgerond geheel, geschreven vanuit een alwetende verteller. De zinnen bestaan uit drie tot zeven woorden en beginnen allemaal met een hoofdletter, AVI-E3. Er worden geen moeilijke begrippen of lastig te lezen woorden gebruikt. De illustraties zijn met verschillende technieken gemaakt: foto’s, tekeningen en collage. Door de steeds wisselende kleuren onder de teksten en de illustraties, de ruime bladspiegel en de vele illustraties een erg aantrekkelijk boek om zelf te lezen vanaf ca. 6,5 jaar. Kerntitel Kinderboekenweek 2020.

Vandaag ben ik ridder!

Ridders zijn dapper en prinsessen zijn lief, maar is dat wel altijd zo? Bestaan er luie ridders of prinsessen die graag vechten? Natuurlijk, of wat dacht je dan? Ridders en prinsessen zijn net als wij allemaal. In dit boekje lees je er alles over!Thijs Goverde verzamelde dertig grappige, korte verhaaltjes over ridders die weleens te veel koek eten en prinsessen die ook moeten kakken. U merkt het meteen: humor op het niveau van de prille lezer. Die ziet zijn/haar kans om het ooit tot ridder of prinses te schoppen onmiddellijk toenemen. De verhaaltjes zijn geschreven voor lezertjes met niveau E3. Tineke Meirink koos bij het illustreren voor een combinatie van fotografie en eenvoudige animatie waarin ook zesjarigen de hoofdrol spelen. Misschien niet meteen mijn favoriete techniek, maar de illustraties lijken wel aan te slaan bij het doelpubliek. Achterin vinden we een leuk thematisch overzicht van de verhaaltjes, met niet alleen de titels maar ook afbeeldingen om te…Lire la suite

Suggestions