Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Problemen van een hoge vrouwelijke regeringsfunctionaris houden verband met enkele moorden in hedendaags Oslo.
Titre
Bloedmist
Auteur
Thomas Enger
Traducteur
Carla Joustra Kim Snoeijing
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Blodtåke
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Q, 2014
332 p.
ISBN
9789021455846 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Heeft Mankell een opvolger?

De Noorse schrijver Thomas Enger werkt gestaag aan een oeuvre dat de vergelijking met de beste Scandinavische misdaadreeksen kan doorstaan. Het nieuwe Bloedmist bewijst dat eens te meer.

Thomas Enger werkt aan een reeks met minstens zes titels rond misdaadjournalist Juul Henning. Drie boeken zijn intussen in het Nederlands verschenen. Bloedmist, zijn jongste thriller, hoort tot zijn beste. Elk deel staat op eigen poten. Bovendien toont Enger zich een briljant componist.

De rode draad die elk van zijn thrillers verbindt, is de dood van Juuls zoontje Jonas, die omkwam tijdens een brand in Juuls flat. Hij is een getraumatiseerd man die zich schuldig voelt omdat hij Jonas niet heeft kunnen redden. Achter de brand zit vermoedelijk een misdaad, die Juul wanhopig en koste wat het kost wil oplossen. Een hele tijd is hij arbeidsongeschikt, zijn vrouw verlaat hem, een moeder die aan de fles zit doet alsof hij niet bestaat. Ook zijn zus - ze werd minister van Justitie - is niet meteen iemand bij wie hij terechtkan. Al jaren hebben ze geen contact meer met elkaar.

Bloedmist begint met de gruwelijke moord op een oude vrouw die in een rusthuis verblijft. Veel wijst…Lire la suite

Als in een verpleeghuis in Oslo een oude, demente vrouw is vermoord, wordt misdaadverslaggever Henning Juul door zijn redacteur op de zaak gezet. Hij zoekt aanwijzingen in het verpleeghuis en ontdekt dat in de kamer van de vrouw een foto van de muur is geslagen. Ook politie-inspecteur Brogeland en zijn rechercheur gaan speuren in het verleden van de strenge oud-onderwijzeres. Henning wordt intussen geconfronteerd met commotie over zijn zus, minister van Justitie, die in de pers wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Hij is op weg naar haar als hij wordt gebeld dat er een nieuwe moord is gepleegd, nu op een jonge vrouw. Ook zij is gewurgd en ook bij haar is een foto van de muur geslagen. De Noorse journalist (1973) schreef al eerder twee misdaadromans over de journalist Henning Juul. Ook deze derde is heel spannend, heeft vaart, een uitstekende plot waarin de 4 verhaallijnen goed zijn verweven en veel aandacht voor de mens Henning. Veel nieuwe verwikkelingen leiden naar een verras…Lire la suite

Suggestions