DVD
Néerlandais

Lieve Céline

Thomas Korthals Altes (directeur), Hanna Bervoets (antécédent bibliographique), Melcher Meirmans (compositeur)

Lieve Céline

Thomas Korthals Altes (directeur), Hanna Bervoets (antécédent bibliographique), Melcher Meirmans (compositeur)
Een laagbegaafde jonge vrouw met een moeilijk leven spaart voor een reis naar Las Vegas om de door haar bewonderde zangeres Céline Dion te ontmoeten.
Langue
Néerlandais
Éditeur
Just Bridge, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
90 min.
Note
Nederlands gesproken Gebaseerd op de roman Lieve Céline van Hanna Bervoets
EAN
8711983960947

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een telefilm uit 2013 van Thomas Korthals Altes (Verborgen gebreken) naar de tweede roman van Hanna Bervoets. De achttienjarige laagbegaafde Brooke – vernoemd naar het personage uit 'The bold and the beautiful' – woont met haar moeder en zus in een volksbuurt in Amsterdam-Noord. Ze heeft een moeilijk leven, maar vindt troost bij de muziek van Céline Dion. Daarom spaart ze voor een reis naar Las Vegas, waar ze de zangeres na haar concert verwacht te ontmoeten. In de hoofdrol Esmée van Kampen (Loft; Hairspray) en verder onder meer Gijs Naber, Ellen Pieters en Carolien Spoor. Aimée Kiene (Volkskrant 16-3-'13) vindt het jammer dat regisseur geen alternatief vond voor de gelaagde vertelvorm van het boek, waardoor de film vlak en vluchtig voelt. Maar zij concludeert: 'Toch wordt Brookes onvermogen om verantwoordelijkheid voor zichzelf te dragen ook hier steeds schrijnender. Het knaagt dat de uitleggerige vertelling - personages vatten meermaals in woorden samen wat even daarvoor in beeld wa…Lire la suite

À propos de Thomas Korthals Altes

Thomas Korthals Altes, né le 25 février 1978 à Amsterdam, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Filmographie

Cinéma et téléfilms

  • 2003 : Kramers Crisis (nl)
  • 2005 : Gadjé (nl)
  • 2005 : Enneagram (téléfilm) (en)
  • 2007 : De Hemelpaort (nl)
  • 2007-2008 : Nachtegaal en zonen (nl)En lire plus sur Wikipedia

Suggestions