Livre
Anglais

Look homeward, angel : the story of the buried life

Thomas Wolfe (auteur), Elizabeth Kostova (auteur de l'introduction)
Het leven van een jongen die tussen rond 1900 in een klein stadje in Noord-Carolina opgroeit en zich ontworstelt aan de slechte invloed van zijn ouderlijk huis.
Titre
Look homeward, angel : the story of the buried life
Auteur
Thomas Wolfe
Auteur de l'introduction
Elizabeth Kostova
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin Books, 2016 | Autres éditions
IX, 560 p.
ISBN
9780241215746 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Heruitgave van een Amerikaanse literaire klassieker. Bij verschijnen ervan in 1929 werd Thomas Wolfe (1900-1938) met Hemingway en Steinbeck meteen tot de grote schrijvers gerekend. Na zijn vroege dood is zijn bekendheid verdampt. Ten onrechte, want ‘Look homeward, angel’ is een meesterwerk. Wolfe baseerde zich op zijn eigen leven, zijn dysfunctionele familie, de stad (in Noord-Carolina) waar hij opgroeide en de universiteit waar hij volwassen werd. De rode lijn in het verhaal is het gevoel van existentiële vervreemding, het onvermogen om contact te maken en het verlangen om los te breken uit conventies. Eugene Gant (alter ego van Wolfe) verlangt één ding: via de literatuur een uitweg vinden uit de greep van zijn familie en de eentonigheid van een burgerlijk bestaan. Als schrijver wil hij de woorden vinden om te benoemen hoe hij de wereld en zijn plek daarin ervaart. Indrukwekkend zijn de sterfscène van Eugene’s oudere broer en het slot waarin stenen engelen tot leven komen in een over…Lire la suite

À propos de Thomas Wolfe

Thomas Clayton Wolfe, né le 3 octobre 1900 à Asheville en Caroline du Nord et mort le 15 septembre 1938 à Baltimore dans le Maryland, est un écrivain américain.

Auteur de quatre longs romans ainsi que de nombreuses nouvelles et pièces de théâtre, Wolfe est connu pour ses écrits d'inspiration autobiographique portés par une prose très riche et une volonté acharnée de découvrir et d'explorer l'essence de la vie américaine de son époque. L'écrivain américain William Faulkner l'a qualifié de meilleur talent de sa génération et a loué le désir qu'avait Wolfe de « faire rentrer la totalité de l'expérience humaine en littérature ».

Son premier roman Look Homeward, Angel a établi sa notoriété en 1929 et a notamment fait scandale à Asheville, d'où Wolfe était origin…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions