Livre
Néerlandais

De zwartgallige dood van oesterjongen en andere verhalen

Tim Burton (auteur)

De zwartgallige dood van oesterjongen en andere verhalen

Gedichten over en tekeningen van groteske wezentjes.
Titre
De zwartgallige dood van oesterjongen en andere verhalen
Auteur
Tim Burton
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The melancholy death of oyster boy and other stories
Éditeur
Utrecht: Signature, 2003
123 p. : ill.
ISBN
90-5672-111-9

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 11 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tim Burton is bekend als regisseur van fraaie fantasiefilms als "Batman" en "Edward Scissorhands". In dit boekje verzamelde hij een aantal verhaaltjes, hoewel gedichtjes een beter woord zou zijn: soms ultrakort (1 regel), meestal tussen de 5 en de 20 regels, een enkele maal 100 regels. De verhaallijn is meestal dat de titelfiguur (Mummiejongen, Vuilnismeisje, Meloenhoofd, Ankerbaby) een lief gedrochtje is dat met zijn omgeving in conflict komt en dan op vreselijke wijze het leven laat. Belangrijker dan de absurde en groteske gedichtjes zijn Burtons tekeningen (in zwart-wit en kleur), verwant aan die van Kafka, sterk lijkend op Burtons eigen briljante animatiefilms "The nightmare before Christmas" en "James and the Giant Peach". Niet geschikt voor kleine kinderen, want te absurdistisch en te cru, en ook niet bijzonder op grote kinderen gericht; meer een fraai koffietafelboekje om in te bladeren en van te genieten (en dan vooral van de vormgeving). Gebonden uitgaafje op pocketormaat.

À propos de Tim Burton

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Tim Burton [tɪm ˈbɝtən] est un réalisateur, scénariste et producteur de cinéma américain, né le 25 août 1958 à Burbank (Californie).

Adepte du fantastique et influencé par Edgar Allan Poe, il est largement reconnu comme étant bon conteur et graphiste. Il est révélé au grand publi…En lire plus sur Wikipedia