Livre
Néerlandais

Avonturen van een superloser

Tim Collins (auteur), Andrew Pinder (dessinateur), Reggie Naus (traducteur)
Na jarenlang strips over superhelden te hebben gelezen, wil Josh nu als superman de misdaad bestrijden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Met veel illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Helden
Titre
Avonturen van een superloser
Auteur
Tim Collins
Dessinateur
Andrew Pinder
Traducteur
Reggie Naus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The adventures of a wimpy superhero
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2016
221 p. : ill.
ISBN
9789021676098 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is 1 januari. De hoogste tijd om het leven een nieuwe wending te geven, althans dat vindt Josh Walker. Na jarenlang strips over superhelden te hebben gelezen, wil hij nu als superman de misdaad bestrijden. Hij wil dat doen onder de codenaam ‘De Loner’, maar bij het vervaardigen van zijn cape, gaat het al mis als de letter N per ongeluk een S wordt. Josh sluit zich aan bij Het Verbond van de Gemaskerde Wrekers. Zijn rol binnen de organisatie is bescheiden: hij moet namenlijsten bijhouden en afstand tussen de punaises nameten. In de praktijk is zijn aandeel echter groot, al moet zijn beste vriend eraan te pas komen om de grootste crimineel achter de tralies te krijgen. De kwetsbaarheid van de hoofdpersoon sijpelt ook door in het verhaal, maar wordt omvergeblazen door de hilarische en geestige beschrijvingen in quasinonchalante bewoordingen. Humor is het basisingrediënt. Dagboekvorm waarbij de tekst in schrijfletter op gelinieerde ondergrond staat en wordt aangevuld met veel humorist…Lire la suite

À propos de Tim Collins

Timothy « Tim » Collins , né le 21 août 1989 à Worcester (Massachusetts), est un lanceur de relève gaucher des Royals de Kansas City de la Ligue majeure de baseball.

Avec une taille de 1,70 m (5 pieds et 7 pouces), Collins est le plus petit lanceur en activité dans les majeures et le deuxième joueur le plus petit après José Altuve.

Biographie

Après des études secondaires à la Worcester Tech High School de Worcester (Massachusetts), Tim Collins est recruté comme agent libre amateur par les Blue Jays de Toronto en 2007.

Encore joueur de ligues mineures, il est le 14 juillet 2010 échangé avec Álex González et Tyler Pastornicky, deux joueurs d'arrêt-court, aux Braves d'Atlanta en retour du lanc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions