Livre
Néerlandais

Dagboek van een gedumpte vampier

Tim Collins (auteur), Andrew Pinder (dessinateur), Reggie Naus (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Na honderd jaar is het vampier Nigel eindelijk gelukt en vriendinnetje te krijgen. Maar verkering is best een gedoe. En dan pikt een nieuwe jongen op school zijn vriendinnetje in. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Dagboek van een gedumpte vampier
Auteur
Tim Collins
Dessinateur
Andrew Pinder
Traducteur
Reggie Naus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Prince of dorkness
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2012
220 p. : ill.
Note
Vervolg op: Dagboek van een vampier / watje
ISBN
9789021669878 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De honderdjarige vampier Nigel is voor de buitenwereld een gewone 15-jarige tiener, met de gebruikelijke toestanden op school. Als hij een vriendin krijgt, komt er echter meer om de hoek kijken. Chloë wil ook vampier worden en als dit mislukt, dumpt zij Nigel. En tot overmaat van ramp krijgt zij dan ook nog een ander vriendje, uit een familie weerwolven. En tussen weerwolven en vampiers heerst al eeuwenlang een strijd. Uitermate vlot leesbaar verhaal, geschreven in dagboekvorm, waardoor de lezer zich erg betrokken voelt bij de hoofdpersoon. Het verhaal is doorspekt van de nodige humor en heeft een redelijke spanningsopbouw. Ondanks dat het boek een vervolg is op het succesvolle ‘Dagboek van een vampier/watje’*, is de voorkennis van dat boek niet echt noodzakelijk. De zwart-witte penillustraties passen helemaal bij de dagboekaantekeningen. Er zijn al veel vampierverhalen, maar door de vorm en de juiste dosering van de humor is deze serie zeker een aanwinst en zullen veel jongeren er me…Lire la suite

À propos de Tim Collins

Timothy « Tim » Collins , né le 21 août 1989 à Worcester (Massachusetts), est un lanceur de relève gaucher des Royals de Kansas City de la Ligue majeure de baseball.

Avec une taille de 1,70 m (5 pieds et 7 pouces), Collins est le plus petit lanceur en activité dans les majeures et le deuxième joueur le plus petit après José Altuve.

Biographie

Après des études secondaires à la Worcester Tech High School de Worcester (Massachusetts), Tim Collins est recruté comme agent libre amateur par les Blue Jays de Toronto en 2007.

Encore joueur de ligues mineures, il est le 14 juillet 2010 échangé avec Álex González et Tyler Pastornicky, deux joueurs d'arrêt-court, aux Braves d'Atlanta en retour du lanc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions