Livre
Néerlandais

De vrolijke avonturen van Rik raket : de stinkende ruimtereis

Tim Collins (auteur), Joëlle Dreidemy (dessinateur), Mirjam Bosman (traducteur)

De vrolijke avonturen van Rik raket : de stinkende ruimtereis

Public cible:
6-8 ans et plus
Tom, de nieuwe jongen in de klas van Rik (ik-figuur), blijkt een buitenaards wezen te zijn. Hij heeft een tijdmachine waarmee ze samen op avontuur gaan. Met veel tekstballonnen en stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
De vrolijke avonturen van Rik raket : de stinkende ruimtereis
Auteur
Tim Collins
Dessinateur
Joëlle Dreidemy
Traducteur
Mirjam Bosman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Cosmic Colin : Stinky space race
Édition
1
Éditeur
Aartselaar: Deltas, 2014
128 p. : ill.
ISBN
9789044738698 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het kielzog van de serie 'Het leven van een loser' wordt veel uitgegeven met veel plaatjes, veel humor en weinig tekst. De boeken liggen goed bij kinderen die niet graag lezen. Dat betekent niet dat het makkelijke boeken zijn om te schrijven. Dit boek laat zien dat het ook minder goed kan. Het verhaalgegeven is wel leuk. Rik komt erachter dat klasgenootje Tom een buitenaards wezen is, die met de vuilniscontainer reizen door tijd en ruimte kan maken. Hij gaat mee naar het ontstaan van de mensheid, maar bij terugkomst blijkt er iets heel erg mis te zijn. Het is jammer dat het verhaal niet met wat meer zorg is uitgewerkt. De humor is gemakzuchtig en levert vaak niet meer dan een glimlach op. De illustraties zijn veelal flauw. Collins kan het wel, getuige zijn goede reeks 'Nurdius Maximus', maar laat hier toch steken vallen. De auteur van 'Het leven van een loser' weet de belevingswereld van kinderen weer te geven. Dat is hier vervangen door een hapsnap verhaal dat nergens echt wil spe…Lire la suite

À propos de Tim Collins

Timothy « Tim » Collins , né le 21 août 1989 à Worcester (Massachusetts), est un lanceur de relève gaucher des Royals de Kansas City de la Ligue majeure de baseball.

Avec une taille de 1,70 m (5 pieds et 7 pouces), Collins est le plus petit lanceur en activité dans les majeures et le deuxième joueur le plus petit après José Altuve.

Biographie

Après des études secondaires à la Worcester Tech High School de Worcester (Massachusetts), Tim Collins est recruté comme agent libre amateur par les Blue Jays de Toronto en 2007.

Encore joueur de ligues mineures, il est le 14 juillet 2010 échangé avec Álex González et Tyler Pastornicky, deux joueurs d'arrêt-court, aux Braves d'Atlanta en retour du lanc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions