Livre
Anglais

Diary of Dorkius Maximus

Tim Collins (auteur), Andrew Pinder (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Dorkius (12, ik-figuur) wil dolgraag een Romeinse held worden. Maar dat lukt niet zo goed. Dan hoort hij per ongeluk van de moordplannen op Julius Caesar. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Diary of Dorkius Maximus
Auteur
Tim Collins
Dessinateur
Andrew Pinder
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: O'Mara, 2013
191 p. : ill.
ISBN
9781780550275 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dorkius Maximus (12) schrijft in de Romeinse tijd zijn belevingen in dagboekvorm op papyrusrollen. Daarmee worden wij vooral deelgenoot van zijn mislukkingen. In tegenstelling tot zijn stoere broer Brawnus is Dorkius een watje en wordt door iedereen uitgelachen. Als hij wil oefenen om te vechten, valt hij achterover. Zijn grote wens is om de grootste held van de Romeinse geschiedenis te worden. Maar dat lijkt niet zo waarschijnlijk. Het verhaal wordt op elke bladzijde ondersteund door grotere en kleinere grappige pentekeningen. Het taalgebruik is technisch en inhoudelijk afgestemd jonge tieners (korte zinnen, eenvoudig woordgebruik), maar zeker ook voor iets ouderen leuk om te lezen. Het is een grappig, soms hilarisch verhaal over een onhandige, magere jongen. De schrijver is bekend door zijn dagboeken van een vampier. In het Nederlands verschenen als 'Het dagboek van Nurdius Maximus'*. Het volgende verhaal over Dorkius speelt in Egypte. Achterin een verklarende woordenlijst. Ook zeer…Lire la suite

À propos de Tim Collins

Timothy « Tim » Collins , né le 21 août 1989 à Worcester (Massachusetts), est un lanceur de relève gaucher des Royals de Kansas City de la Ligue majeure de baseball.

Avec une taille de 1,70 m (5 pieds et 7 pouces), Collins est le plus petit lanceur en activité dans les majeures et le deuxième joueur le plus petit après José Altuve.

Biographie

Après des études secondaires à la Worcester Tech High School de Worcester (Massachusetts), Tim Collins est recruté comme agent libre amateur par les Blue Jays de Toronto en 2007.

Encore joueur de ligues mineures, il est le 14 juillet 2010 échangé avec Álex González et Tyler Pastornicky, deux joueurs d'arrêt-court, aux Braves d'Atlant…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions