Livre
Anglais

The long-lost secret diary of the world's worst tomb hunter

Tim Collins (auteur), Isobel Lundie (dessinateur)

The long-lost secret diary of the world's worst tomb hunter

Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Een jongen (ik-figuur) is fotograaf bij de piramides in Egypte. Oersaai en eentonig. Maar dan wordt hij mee gevraagd door de beroemde archeoloog Howard Carter. Het is het begin van een groot avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
The long-lost secret diary of the world's worst tomb hunter
Auteur
Tim Collins
Dessinateur
Isobel Lundie
Langue
Anglais
Éditeur
Brighton: Scribo, 2019
202 p. : ill.
ISBN
9781912537440 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 3 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De naamloze ik-persoon is fotograaf bij de piramides in Egypte. Hij doet de hele dag niets anders dan tegen toeristen zeggen dat ze stil moeten staan. Oersaai en eentonig. Maar dan wordt hij gevraagd door de beroemde archeoloog Howard Carter om met hem mee te gaan en al zijn vondsten te fotograferen. Het is het begin van een groot avontuur, want hun grootste vondst is het graf van Toetanchamon. Tim Collins (1975) schrijft zowel voor kinderen als voor volwassenen. Hij is voornamelijk bekend door zijn historische fictie, zoals de boeken over Nurdius Maximus. Dit boek is het zesde deel* van de serie 'The long-lost diary of the world's worst...' en bevat naast het fictieve verhaal ook interessante weetjes over het oude Egypte en Toetanchamon, een tijdlijn en een woordenlijst. De aansprekende illustraties van Isobel Lundie zijn grappig én spannend tegelijkertijd. Net als het verhaal: Collins schrijft meeslepend en vol humor en daardoor wil je steeds doorlezen. Vanaf ca. 9 jaar, ook heel ge…Lire la suite

À propos de Tim Collins

Timothy « Tim » Collins , né le 21 août 1989 à Worcester (Massachusetts), est un lanceur de relève gaucher des Royals de Kansas City de la Ligue majeure de baseball.

Avec une taille de 1,70 m (5 pieds et 7 pouces), Collins est le plus petit lanceur en activité dans les majeures et le deuxième joueur le plus petit après José Altuve.

Biographie

Après des études secondaires à la Worcester Tech High School de Worcester (Massachusetts), Tim Collins est recruté comme agent libre amateur par les Blue Jays de Toronto en 2007.

Encore joueur de ligues mineures, il est le 14 juillet 2010 échangé avec Álex González et Tyler Pastornicky, deux joueurs d'arrêt-court, aux Braves d'Atlanta en retour du lanc…En lire plus sur Wikipedia