In homocafé 'Chez Nous' in de Amsterdamse Jordaan maakt Bertie, de pleegzoon van de caféhouder, iedere avond furore als travestiet met het repertoire van Anita Meijer.
Langue
Néerlandais
Éditeur
E One, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
ca. 97 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
EAN
8713045239824

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nederlandse komedie uit 2013 van Tim Oliehoek (Pizzamaffia; Vet hard; Spion van Oranje), met Alex Klaasen, Thomas Acda, Peter Faber, Isa Hoes e.a. Scenario van Frank Houtappels die o.a. ook Gooische vrouwen schreef. Het verhaal speelt zich af in homocafé 'Chez Nous' in de Amsterdamse Jordaan, dat ten onder dreigt te gaan aan wanbeleid van de manager, een gulzige buurman en een nachtclubeigenaar die wil uitbreiden. Bertie (Klaasen) is de pleegzoon van caféhouder John Leddy. Hij maakt iedere avond furore als travestiet met het repertoire van Anita Meijer. Om het café te redden moet Bertie juwelen stelen. Jann Ruyters (Trouw 3-10-'13) geeft 3 (van 5) sterren: 'Alleszins genietbaar als homoniemendalletje'. Floortje Smit (Volkskrant 3-10-'13) geeft ook 3 (van 5) sterren: 'Dragqueen Bertie is in de mooi vormgegeven film 'Chez Nous' een persoonlijkheid die met verve de film weet te dragen.' en 'Veel grapjes zijn leuk, Oliehoeks timing klopt en de acteurs (...) gaan er vol voor. Dit is waarom…Lire la suite

À propos de Tim Oliehoek

Tim Oliehoek, né le 27 février 1979 à Stompwijk, est un réalisateur, producteur, scénariste et acteur néerlandais.

Filmographie

Réalisateur et scénariste

  • 1997 : Buy or Die
  • 2001 : Isabelle
  • 2002 : The Champ
  • 2003 : 15.35 Track 1 : co-réalisé avec Marcel Hensema
  • 2003 : The Horseless Prince
  • 2005 : Too Fat Too Furious
  • 2005 : All Souls : co-réalisé avec Mijke de Jong, Hanro Smitsman, Eddy Terstall, Nicole van Kilsdonk, Marco van Geffen, Maarten Treurniet, Michiel van Jaarsveld, David Lammers, Ger Beukenkamp et Rita Horst
  • 2009 : Spion van Oranje
  • 2011 : Pizzamaffia
  • 2011 : Van god losEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions