DVD
Néerlandais
Het verhaal over de ontmaskering van de Blaricumse miljonair Pieter Menten (1899-1987) als oorlogsmisdadiger door journalist Hans Knoop.
Titre
De zaak Menten
Directeur
Tim Oliehoek
Antécédent bibliographique
Hans Knoop
Acteur
Guy Clemens Aus Greidanus Arian Foppen Noortje Herlaar Carine Crutzen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Just Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Durée
3 x 50 min.
Note
Gebaseerd op het boek De zaak Menten : het ware verhaal van Hans Knoop
EAN
8711983965225

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 33 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Driedelige dramaserie van Tim Oliehoek (Celblok H; Chez nous), gebaseerd op het boek* van Hans Knoop. In 1976 krijgt journalist Hans Knoop van het aan de Telegraaf gelieerde weekblad Accent de tip dat de rijke Blaricumse kunstverzamelaar Pieter Menten een oorlogsmisdadiger is. Hij zou in Polen als SS'er veel Joden hebben laten vermoorden en een grote hoeveelheid geroofde kunst hebben meegebracht naar Nederland. Knoop bijt zich in de zaak vast. Guy Clemens (Het land van Lubbers) speelt Knoop, Aus Greidanus is Menten, verder zien we onder meer Noortje Herlaar en Carine Crutzen. Wilfred Takken Han Lips (Parool 24-11-'16): '(...) de vlotte vertelwijze en het fraaie tijdsbeeld (...) Hoewel die afloop bekend is, is ook De Zaak Menten weer een spannende en goed gemaakte serie over het recente verleden. (...)' Frank Heinen (Volkskrant 8-12-'16) ziet een paar kleine minpunten, waaronder de nadrukkelijke muziek, maar ook: '(...) er viel vooral veel plezier te beleven. Aan het spel van Guy Cleme…Lire la suite

À propos de Tim Oliehoek

Tim Oliehoek, né le 27 février 1979 à Stompwijk, est un réalisateur, producteur, scénariste et acteur néerlandais.

Filmographie

Réalisateur et scénariste

  • 1997 : Buy or Die
  • 2001 : Isabelle
  • 2002 : The Champ
  • 2003 : 15.35 Track 1 : co-réalisé avec Marcel Hensema
  • 2003 : The Horseless Prince
  • 2005 : Too Fat Too Furious
  • 2005 : All Souls : co-réalisé avec Mijke de Jong, Hanro Smitsman, Eddy Terstall, Nicole van Kilsdonk, Marco van Geffen, Maarten Treurniet, Michiel van Jaarsveld, David Lammers, Ger Beukenkamp et Rita Horst
  • 2009 : Spion van Oranje
  • 2011 : Pizzamaffia
  • 2011 : Van god losEn lire plus sur Wikipedia