DVD
Néerlandais

Pizza Maffia

Tim Oliehoek (directeur), Khalid Boudou (antécédent bibliographique), Fons Merkies (compositeur)
Bram en zijn neef Haas werken vaak in de pizzeria van hun ouders. Door een ruzie stappen Brams oom en neef op en beginnen een eigen pizzeria. Er barst een ware pizza-oorlog los
Langue
Néerlandais
Éditeur
Video Film Express, 2011
1 dvd-video
Durée
83 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8713053014499

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 36 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na 'Het schnitzelparadijs' is 'Pizzamaffia' het tweede boek van Khalid Boudou dat is verfilmd. Regisseur Tim Oliehoek, bekend van actiefilms als 'Vet hard' en 'Spion van Oranje', vertelt het verhaal van de neven en beste maatjes Ibrahim en Illias, alias Bram (Illiass Ojja) en Haas (Mamoun Elyounoussi), die beiden als pizzakoerier werken voor Pizzeria Novara. De zaak is eigendom van Brams vader Amar. Omdat Amar het aan zijn rug heeft wordt de zaak gerund door zijn broer Faris. Als er onenigheid ontstaat over de inkomsten, begint Faris zijn eigen zaak aan de overkant van de straat en start een moordende concurrentiestrijd die de twee vrienden tot vijanden maakt. Pauline Kleijer (Volkskrant 17-2-'11): 'Regisseur Tim Oliehoek (...) richt zich op een jong publiek, dat bij de les moet worden gehouden met snelle brommerwedstrijdjes door de straten van Den Haag.(...) Zijn regie is even doeltreffend als braaf en voorspelbaar geen moment komt de film verrassend uit de hoek, al ligt dat grotende…Lire la suite

À propos de Tim Oliehoek

Tim Oliehoek, né le 27 février 1979 à Stompwijk, est un réalisateur, producteur, scénariste et acteur néerlandais.

Filmographie

Réalisateur et scénariste

  • 1997 : Buy or Die
  • 2001 : Isabelle
  • 2002 : The Champ
  • 2003 : 15.35 Track 1 : co-réalisé avec Marcel Hensema
  • 2003 : The Horseless Prince
  • 2005 : Too Fat Too Furious
  • 2005 : All Souls : co-réalisé avec Mijke de Jong, Hanro Smitsman, Eddy Terstall, Nicole van Kilsdonk, Marco van Geffen, Maarten Treurniet, Michiel van Jaarsveld, David Lammers, Ger Beukenkamp et Rita Horst
  • 2009 : Spion van Oranje
  • 2011 : Pizzamaffia
  • 2011 : Van god losEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions