Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De lancering

Timo Parvela (auteur), Bjørn Sortland (auteur), Pasi Pitkänen (dessinateur)
Marie (14, ik-figuur) heeft het computerspel Kepler62 uitgespeeld. Nu mag ze mee op een expeditie naar de ruimte. Maar ze krijgt steeds meer het gevoel dat er iets niet klopt. Kan ze eigenlijk nog wel terug? Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Games
Titre
De lancering
Auteur
Timo Parvela Bjørn Sortland
Dessinateur
Pasi Pitkänen
Traducteur
Michiel Vanhee Sofie Maertens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Nedtelling
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2017
143 p. : ill.
ISBN
9789044831023 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tweede deel uit serie 'Kepler62'* die uit zes boeken zal gaan bestaan, over een extreem moeilijke game die belooft uit te monden in iets sensationeels. Worden degenen die deze game helemaal kunnen uitspelen echt de ruimte ingeschoten, zoals de geruchten gaan? Marie (14, ik-figuur), de eenzame en ongelukkige dochter van een schatrijke wapenhandelaar, koopt hulp in en voltooit de game. Ze wil best van deze harteloze wereld af. Maar nadat ze zich eenmaal heeft ingelaten met dit project, wordt de indruk dat er iets niet klopt steeds sterker. Kan ze eigenlijk nog wel terug? Met vaart verteld, spannend en onheilspellend verhaal, dat zich afspeelt in een duistere, nabije toekomst. Omdat ze tevergeefs naar liefde snakt, laveert Marie telkens tussen kwetsbaarheid en stoerheid. Het boek is te lezen zonder voorkennis van het eerste deel en heeft als open einde een cliffhanger die naar meer smaakt. De veelal donkere, stripachtige illustraties, vaak over een dubbelpagina, ogen cool en mysterieus. …Lire la suite

À propos de Timo Parvela

Timo Johannes Parvela, (né le 19 mai 1964 à Jyväskylä), est un écrivain finlandais de littérature pour enfants et pour jeunes.

Biographie

En 1983, Timo Parvela obtient son baccalauréat. En 1988, il reçoit son bachelor en sciences de l'éducation de l'université de Jyväskylä. De 1988 à 1990 il est directeur de l'école élementaire de Tupamäki à Petäjävesi et de 1990 à 1991 il est professeur de l'école primaire de Tyyppälä dans la municipalité rurale de Jyväskylä. De 1992 à 1996, il enseigne à l'école primaire d'Aarnivalkea (fi) d'Espoo. Depuis 1996, Timo Parvela est écrivain indépendant.

Ouvrages