Livre
Néerlandais

De reis

Timo Parvela (auteur), Bjørn Sortland (auteur), Pasi Pitkänen (dessinateur)
Arie (13), zijn broertje Joni en tien andere uitverkoren kinderen worden met een shuttle de ruimte ingestuurd naar planeet Kepler62. Maar zullen ze de jarenlange reis overleven? Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De reis
Auteur
Timo Parvela Bjørn Sortland
Dessinateur
Pasi Pitkänen
Traducteur
Sophie Kuiper
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Matka
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
145 p. : ill.
ISBN
9789044831030 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde deel uit de serie 'Kepler62'* die uit zes boeken zal gaan bestaan. In dit deel moet er onderzoek gedaan worden naar nieuwe mogelijkheden in de verste hoeken van het heelal. Arie (13), zijn broertje Joni en tien andere uitverkoren kinderen worden met een shuttle de ruimte ingestuurd om – via het Ruimtestation ISS4 – over te stappen in de ‘Ruimtezeilers’ die hen naar planeet Kepler62 zal brengen. En ze weten dat het – door de onmetenlijke afstanden (honderden lichtjaren ver) – een enkele reis zal betreffen. Als ze aankomen, zijn ze misschien wel de laatste mensen in het universum. Spannend verhaal, dat zich afspeelt in een duistere, nabije toekomst. Sommige pagina’s zijn volledig met tekst gevuld, soms wordt de dubbele pagina gevuld door één illustratie (in een enkel geval voorzien van een klein tekstblokje). De veelal donkere, stripachtige illustraties, vaak over een dubbelpagina, ogen mysterieus. Daarnaast maken de prettige bladspiegel en het iets grotere lettertype dit verhaal …Lire la suite

À propos de Timo Parvela

Timo Johannes Parvela, (né le 19 mai 1964 à Jyväskylä), est un écrivain finlandais de littérature pour enfants et pour jeunes.

Biographie

En 1983, Timo Parvela obtient son baccalauréat. En 1988, il reçoit son bachelor en sciences de l'éducation de l'université de Jyväskylä. De 1988 à 1990 il est directeur de l'école élementaire de Tupamäki à Petäjävesi et de 1990 à 1991 il est professeur de l'école primaire de Tyyppälä dans la municipalité rurale de Jyväskylä. De 1992 à 1996, il enseigne à l'école primaire d'Aarnivalkea (fi) d'Espoo. Depuis 1996, Timo Parvela est écrivain indépendant.

Ouvrages