Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De uitnodiging

Timo Parvela (auteur), Bjørn Sortland (auteur), Pasi Pitkänen (dessinateur)
Ari (13) en zijn broertje Joni krijgen een zeer moeilijke videogame: Kepler62. Over deze game gaan allerlei verhalen rond. Als je hem uitspeelt, krijg je een uitnodiging. Maar van wie? Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Games
Titre
De uitnodiging
Auteur
Timo Parvela Bjørn Sortland
Dessinateur
Pasi Pitkänen
Traducteur
Sophie Kuiper
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Kutsu
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2017
114 p. : ill.
ISBN
9789044831016 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ergens in de toekomst is de aarde overbevolkt en uitgeput. De 13-jarige Ari en zijn broertje Joni wonen meestal alleen: hun vader heeft nooit bij hen gewoond en hun moeder is voortdurend op zoek naar werk, eten, een keerpunt en een beter leven. Joni heeft van een onbekende vrouw het beste en tegelijkertijd moeilijkste computerspel ooit gekregen, ‘Kepler62', een spel dat nog nooit is uitgespeeld en waar de wildste verhalen de ronde over doen. Wie het spel uitspeelt krijgt een uitnodiging. Maar wat voor uitnodiging en van wie? Het Kepler-stelsel blijkt een planetenstelsel te zijn. Na het invoeren van coördinaten krijgen de broers een uitnodiging om mee te gaan. Beslistijd: 1 minuut. Het mysterieuze en duistere avontuur stopt op een spannend punt, dus de volgende delen zullen ook gelezen moeten worden om dit avontuur te doorgronden. Het eind maakt nieuwsgierig naar het vervolg. De mysterieuze sfeer is goed gevangen in stripachtige kleurenillustraties die prominent en in verschillende gr…Lire la suite

À propos de Timo Parvela

Timo Johannes Parvela, (né le 19 mai 1964 à Jyväskylä), est un écrivain finlandais de littérature pour enfants et pour jeunes.

Biographie

En 1983, Timo Parvela obtient son baccalauréat. En 1988, il reçoit son bachelor en sciences de l'éducation de l'université de Jyväskylä. De 1988 à 1990 il est directeur de l'école élementaire de Tupamäki à Petäjävesi et de 1990 à 1991 il est professeur de l'école primaire de Tyyppälä dans la municipalité rurale de Jyväskylä. De 1992 à 1996, il enseigne à l'école primaire d'Aarnivalkea (fi) d'Espoo. Depuis 1996, Timo Parvela est écrivain indépendant.

Ouvrages