Livre
Néerlandais

Het geheim

Timo Parvela (auteur), Bjørn Sortland (auteur), Pasi Pitkänen (dessinateur)
Er is paniek ontstaan in de groep kinderen op Kepler 62 omdat de wapens weg zijn en het tegengif niet te vinden is. Dan ontdekken ze waarom Olivia alle macht wil en alles wil vernietigen. En Marie ontmoet haar zus en vader. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Het geheim
Auteur
Timo Parvela Bjørn Sortland
Dessinateur
Pasi Pitkänen
Traducteur
Michiel Vanhee Sofie Maertens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Hemmeligheten
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
175 p. : ill.
ISBN
9789044831061 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Marie, Ari, Joni en de andere kinderen zijn op de planeet Kepler 62. Er is paniek omdat de wapens weg zijn en het tegengif niet te vinden is. En wie is Olivia? Waarom wil ze de macht en alles en iedereen vernietigen, en in wiens opdracht doet ze dat? Zit de persoon in de extra capsule hier soms achter? Voor Marie een bijzondere afsluiting van het verhaal waarin ze geconfronteerd wordt met haar zus en vader. Het zesde* en laatste deel in de Keplerserie, waarbij het niet nodig is om de voorgaande delen gelezen te hebben, hoewel de lezer dan wel enige details mist. Het wordt verteld in de ik-vorm, vanuit het perspectief van Marie. Er is ruimte voor de gevoelens van de kinderen, zoals bij de dreiging dat alle dieren op de planeet verbrand zullen worden. Een vlot leesbaar sciencefiction verhaal met veel dialogen. Mooi vormgegeven door het glanzende papier, de prachtige mysterieuze en sfeervolle kleurenillustraties, de afwisseling in achtergronden, waarin de tekst in wit of zwart is afgedru…Lire la suite

À propos de Timo Parvela

Timo Johannes Parvela, (né le 19 mai 1964 à Jyväskylä), est un écrivain finlandais de littérature pour enfants et pour jeunes.

Biographie

En 1983, Timo Parvela obtient son baccalauréat. En 1988, il reçoit son bachelor en sciences de l'éducation de l'université de Jyväskylä. De 1988 à 1990 il est directeur de l'école élementaire de Tupamäki à Petäjävesi et de 1990 à 1991 il est professeur de l'école primaire de Tyyppälä dans la municipalité rurale de Jyväskylä. De 1992 à 1996, il enseigne à l'école primaire d'Aarnivalkea (fi) d'Espoo. Depuis 1996, Timo Parvela est écrivain indépendant.

Ouvrages