Livre
Néerlandais

Het virus

Timo Parvela (auteur), Bjørn Sortland (auteur), Pasi Pitkänen (dessinateur)
Marie (ik-figuur), Ari en Joni hebben inmiddels op Kepler 62 een basiskamp ingericht. Maar dan blijkt Joni een virus bij zich te dragen dat een van de twee buitenaardse volken om het leven kan brengen.Langzaam wordt duidelijk wat het werkelijke doel van hun reis is. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Het virus
Auteur
Timo Parvela Bjørn Sortland
Dessinateur
Pasi Pitkänen
Traducteur
Sophie Kuiper
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Virus
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
183 p. : ill.
ISBN
9789044831054 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kepler 62 is een ster met vijf planeten waarvan twee in de bewoonbare zone (Goldilocks zone). In dit toekomstverhaal hebben de hoofdpersonages Marie, Ari en diens broertje Joni de lange ruimtereis achter de rug en hebben ze met de anderen een basiskamp ingericht. Joni blijkt een virus bij zich te dragen dat een van de twee buitenaardse volken om het leven kan brengen. Naast deze personages is er sprake van een ‘Hij’ en een wezen dat werkt in diens opdracht. Vijfde deel in de serie, waarbij het niet nodig is om de voorgaande delen gelezen te hebben, hoewel de lezer dan wel enige details mist. In dit deel leren de lezers meer over de werkelijke doelen van de reis en is er een cliffhanger naar het zesde en laatste deel van de serie*. De tekst loopt soms door in de stripachtige kleurenillustraties. Zowel het verhaal als de vormgeving maken deze serie heel aantrekkelijk. Technisch eenvoudig (korte zinnen, geen moeilijke woorden). Geschikt en bedoeld voor lezers vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Timo Parvela

Timo Johannes Parvela, (né le 19 mai 1964 à Jyväskylä), est un écrivain finlandais de littérature pour enfants et pour jeunes.

Biographie

En 1983, Timo Parvela obtient son baccalauréat. En 1988, il reçoit son bachelor en sciences de l'éducation de l'université de Jyväskylä. De 1988 à 1990 il est directeur de l'école élementaire de Tupamäki à Petäjävesi et de 1990 à 1991 il est professeur de l'école primaire de Tyyppälä dans la municipalité rurale de Jyväskylä. De 1992 à 1996, il enseigne à l'école primaire d'Aarnivalkea (fi) d'Espoo. Depuis 1996, Timo Parvela est écrivain indépendant.

Ouvrages