Livre
Anglais

The road to unfreedom : Russia, Europe, America

Timothy Snyder (auteur)

The road to unfreedom : Russia, Europe, America

Uitgebreide historische verklaring van de politieke denkbeelden in het huidige Rusland en de daaruit voortvloeiende inmenging in de westerse democratieën.
Sujet
Democratie
Titre
The road to unfreedom : Russia, Europe, America
Auteur
Timothy Snyder
Langue
Anglais
Éditeur
London: The Bodley Head, © 2018 | Autres éditions
359 p. : ill.
ISBN
9781847925275 (paperback)
Placing suggestion
331.12 (SISO) Politiek (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Historicus Timothy Snyder (Ohio, 1969) beschrijft de hedendaagse politieke drijfveren van Rusland en haar antidemocratische invloed in Europa en Amerika. Hij doet dit in zes chronologische hoofdstukken met ieder een onderwerp uit de recente geschiedenis vanaf 2011, van de herverkiezing van Poetin, de opstand in Oekraïne en de bezetting van de Krim tot de Russische inmenging in Brexit en de verkiezing van Donald Trump. De auteur bouwt zijn betoog zorgvuldig op en biedt historische context over Rusland en Oekraïne. Hierin benadrukt hij de grote invloed van de fascistische filosoof Ivan Ilyin (1883 – 1954) op het huidige Russische politieke denken en in het bijzonder op Vladimir Poetin. Hij uit zijn zorgen over de toekomst van de westerse democratie en maakt zich sterk om deze waarden te verdedigen tegen het ontregelende en door Rusland gesteunde rechts-extremisme. Snyder is specialist in de geschiedenis van Centraal- en Oost-Europa en de holocaust, doceert aan Yale en heeft een aantal p…Lire la suite

À propos de Timothy Snyder

Timothy D. Snyder, né le 18 août 1969, est un historien américain, spécialiste de l'histoire de l'Europe centrale et de l'Est et de la Shoah. Il est titulaire de la chaire Richard C. Levin d'histoire à l'université Yale et membre permanent de l'Institut des sciences humaines à Vienne.

Biographie

Timothy Snyder étudie l'histoire européenne et les sciences politiques à l'université Brown de 1987 à 1991 ; il est titulaire d'un doctorat en histoire moderne de l'université d'Oxford, sous la direction de Timothy Garton Ash et Jerzy Jedlicki.

Après des séjours au Centre national de la recherche scientifique à Paris de 1994 à 1995, à l'Olin Institute for Strategic Studies de l'université de Harvard en 1997, il est chercheur universitaire au Center for International Affairs à l'université Harvard de 1998 à 2001. Il effectue également p…En lire plus sur Wikipedia