Livre
Néerlandais

De luie stoel

Tine Mortier (auteur), Ann De Bode (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Bas en Babien zijn een tweeling (6). Bas zit in de luie stoel van mama. Babien wil ook in die stoel. Dan krijgen ze ruzie. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 3
Titre
De luie stoel
Auteur
Tine Mortier
Dessinateur
Ann De Bode
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
28 p. : ill.
ISBN
9789058386137 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bas en Babien zijn een 6-jarige tweeling. Bas zit in de luie stoel van mama met een boek. Babien wil óók op die stoel, maar Bas blijft lekker zitten. Er ontstaat een ware veldslag om de stoel, totdat mama binnenkomt. Herkenbaar verhaaltje over ruzie maken en weer vriendschap sluiten. Opvallend zijn de grote illustraties in collagetechniek die rond de tekst staan. Ze zijn dynamisch, expressief en grappig. Vooral de gezichten met de grote ogen tonen emoties, waardoor tekst en tekeningen elkaar prima aanvullen. Het eenvoudige taalgebruik bevat tweelettergrepige woorden, hoofdletters en leestekens, AVI-E3. Elke korte zin begint op een nieuwe regel. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype. Aantrekkelijk, gekleurd omslag. Speels boekje voor een brede doelgroep. Ook bruikbaar om het thema 'ruzie' te bespreken. Vanaf ca. 6,5 jaar.

De luie stoel

Bas en Babien zijn een tweeling van zes jaar. Ze lijken op elkaar en toch zijn ze heel verschillend. Bas droomt ervan brandweerman te worden en Babien droomt van een poes. Uit frustaratie omdat ze geen poes krijgt van mama, zoekt Babien ruzie met haar broer. Het draait zelfs uit op een vechtpartij. Maar korte tijd later, zijn ze alweer dikke vrienden.
Het verhaal stelt niet veel voor; het is dan ook op het allereenvoudigste niveau geschreven. Het boekje ziet er wel bijzonder uit door de illustraties. Die zijn een combinatie van fimofiguurtjes met sjabloontjes en lijntekeningen. Vooral de grote sprekende ogen vallen op.

Suggestions