Livre
Néerlandais

Waldo & Woody naar school

Tine Mortier (auteur), Caroline Van Pelt (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Het robotjongetje Waldo gaat naar school. Hij pakt zijn tas in: een lunchpakketje, zijn tekenspullen… hij is niks vergeten. Of toch?
Titre
Waldo & Woody naar school
Auteur
Tine Mortier
Dessinateur
Caroline Van Pelt
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Waldo en Woody naar school
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789401401562 (hardback)
Placing suggestion
School (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het jongetje Waldo en zijn hondje Woody hebben allebei het uiterlijk van een robot, maar verder ziet hun dag er uit als van een gewoon jongetje en zijn hond. Waldo mag voor het eerst zijn schooltas inpakken. Hij denkt aan alles, maar laat vervolgens zijn tas in de deuropening staan. Gelukkig brengt Woody hem die nog na. Eenvoudig verhaaltje geplaatst in een futuristische wereld afgebeeld op grote, vrolijk gekleurde platen met veel details. Niet alleen Waldo en Woody, maar ook de meubels, het speelgoed en de schooltas worden gekenmerkt door tandwieltjes, metertjes, schroefjes en moertjes. Kinderen worden uitgenodigd om goed te kijken. Zien ze hoe Waldo nietsvermoedend door zijn hond wordt gevolgd? Valt hen op dat het speelgoedkuiken en de opwindbare lieveheersbeestjes op verschillende bladzijden terugkomen? De platen bevatten enkele grappige details. Zo staan er tussen de gewone voedingsmiddelen in de keuken ook flesjes olie en potjes vol schroeven, zit er een mini-Waldo aan de oplader…Lire la suite

Waldo en Woody naar school

Waldo maakt zijn boekentas klaar om naar school te gaan. Al zijn spulletjes stopt hij erin. Hij heeft echt aan alles gedacht. Alles?
Een prachtig geïllustreerd boek met in de hoofdrollen Waldo, een robotjongen, en Woody, zijn trouwe robotviervoeter. Ze leven in een mechanische wereld die toch ook wat trekjes heeft van de onze. Het is erg plezierig om herkenbare voorwerpen uit onze wereld op een andere manier opnieuw tegen te komen in de wereld van Waldo. Ik vind het een boek waar je niet op uitgekeken raakt.
Het verhaal zelf is eenvoudig maar mooi met een happy end. Als je dit boek leest, verschijnt er vast een glimlach op je gezicht.