Livre
Néerlandais

Langs ... bed en breakfasts

Tineke Zwijgers (auteur)

Langs ... bed en breakfasts

Dans la série:
Gids voor bed & breakfast accommodaties in Nederland.
Titre
Langs ... bed en breakfasts
Auteur
Tineke Zwijgers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2005
144 p. : ill.
ISBN
90-215-8002-0
Placing suggestion
Nederland 993 (SISO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible 0 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De uitgaven in deze reeks 'Kosmos-reisgidsen' ogen zeer kleurrijk en eigentijds. Ze hebben een handig formaat, met een opvallend kaftontwerp en boeiende teksten, die degelijk worden ondersteund door fotomateriaal.

Als uitgangspunt voor het selecteren van de adressen in Langs ... bed en breakfast werd vooreerst gezocht naar zeven landschaptypes, zoals de kuststreek, de stad, het rivierenland, het boerenland, de heuvels, bos en heide en het water. Daarna ging de samensteller op zoek naar bijzondere overnachtingsmogelijkheden die voldeden aan vier criteria: de eigenaars moesten mensen zijn die hun eigen streek kennen, de huizen moesten origineel zijn, met karakteristieke en mooi ingerichte kamers, en gelegen in een natuurlijke en cultureel interessante omgeving. Bij de keuze ging men niet over één nacht ijs, alles werd grondig bekeken en geïnspecteerd: de kamers zelf, het ontbijt, de ontvangst en de omgeving. Nadruk wordt gelegd op het feit dat de eigenaars niet hebben beta…Lire la suite
Nederland kent vele bed & breakfasts en hun aantal breidt zich de laatste jaren steeds uit. In deze gids wordt een veertigtal bed & breakfasts beschreven in Nederland en Vlaanderen die aan vier criteria voldoen: enthousiaste eigenaren die een bron van kennis zijn van hun omgeving, een originele behuizing, karakteristiek en fraai ingerichte kamers en een natuurlijk en cultureel interessante omgeving. De gids is ingedeeld in zeven hoofdstukken: in de kuststreek, aan het water, in het rivierenland, bij bos en heide, in het boerenland, in de heuvels, in de stad. Vooraf een kaart van Nederland. Per bed & breakfast een beschrijving, adresgegevens, prijsindicatie en enkele kleurenfoto's. Een mooi uitgegeven gidsje. Eerder verscheen 'Bed & breakfast Nederland'* van de ANWB, een gids met zo'n 1600 bed & breakfasts in Nederland.

Suggestions