Livre
Néerlandais

Beroemd : van runway naar Broadway

Tiny Fisscher (auteur)

Beroemd : van runway naar Broadway

Dans la série:
Steph; 2
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
De 17-jarige Stephanie (ik-figuur) vertelt over haar ervaringen in de internationale modellenwereld. Ze krijgt de kans een grote show te lopen in Monaco. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Fotomodellen
Titre
Beroemd : van runway naar Broadway
Auteur
Tiny Fisscher
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Beroemd!
Édition
8
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2011 | Autres éditions
320 p. : ill.
ISBN
9789048811885 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 26 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Beroemd:  castings, jobs en modefeestjes van Tiny Fisscher is een van de vijf meidenboeken van de ‘Steph’-serie. De jonge Steph is goed op weg om een professioneel model te worden. In Milaan woont ze samen met de sympathieke Friese Suzan. Ze zijn allebei bezorgd om Nicole, een naïeve collega die zich inlaat met een blowende en snuivende vriend. Ze waarschuwen haar, maar verliezen haar uit het oog omdat ze zelf druk bezig zijn met castings. Wanneer Steph geboekt wordt voor een show in Monaco gaat voor haar een nieuwe wereld open. Ze komt zelfs letterlijk in aanraking met prins Albert. Even vliegt ze nog naar Kaprun voor een opdracht en dan weer naar Amsterdam, waar ze vaststelt dat de innige vriendschap die ze sinds de middelbare school had met Martijn erg veranderd is. Voor de openingsshow van Fashion Week vliegt ze opnieuw voor twee dagen naar Milaan, waar haar ontwerper mede dankzij haar optreden een award wint.
Inmiddels zitten we aan hoofdstuk 40 en bij het begin van d…Lire la suite
In dit zelfstandig te lezen tweede boek over fotomodel Steph worden in ik-stijl de ervaringen van de 17-jarige Stephanie in de internationale modellenwereld verteld. De schrijfster heeft hiervoor geput uit verhalen van haar eigen dochter en haar modellenvriendinnen. Het is een aaneenschakeling van castings, fotoshoots, reizen, vriendschappen en kleine liefdesaffaires. Omdat er geen echte verhaallijn is, wordt het soms wat saai. Hier en daar staan stukjes uit Stephs dagboek; omdat het boek al in ik-stijl is geschreven, is dit dubbelop. Onzekere gevoelens ten aanzien van haar modellenwerk of haar omgang met jongens komen oppervlakkig aan bod. De stijl is vlot en het boek leest gemakkelijk weg. De toon loopt uiteen van te volwassen tot een populaire meisjestaal. Nieuw, modern foto-omslag. Het verhaal biedt jonge meisjes vanaf ca. 13 jaar veel mogelijkheid om te fantaseren over een carrière als topmodel.