Livre
Néerlandais

Sindbad de zeeman : bewerkt uit Sprookjes van 1001 nacht

Tiny Fisscher (auteur), Linde Faas (dessinateur), Sophie Pluim (dessinateur)

Sindbad de zeeman : bewerkt uit Sprookjes van 1001 nacht

Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Zeven reizen van Sinbad, een zeeman uit de verhalen van duizend-en-een-nacht. Met kleurenillustraties. Om voor te lezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar.
Titre
Sindbad de zeeman : bewerkt uit Sprookjes van 1001 nacht
Auteur
Tiny Fisscher
Dessinateur
Linde Faas Sophie Pluim Pyhai Jeska Verstegen Juliette de Wit Daan Remmerts de Vries 1962- Thé Tjong-Khing
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Volt, 2022 | Autres éditions
104 p. : ill.
ISBN
9789021428673 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een jeugdboek van Tiny Fisscher over reizen, avontuur en sprookjesfiguren. Het boek is een hervertelling van de zeven reizen van Sinbad de Zeeman uit de wereldberoemde vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Sinbad reist vanuit de Arabische wereld naar fantastische oorden, reist over woeste zeeën en komt cyclopen, reuzenslangen, giga-vogels tegen. In prettig leesbare stijl geschreven. Met sfeervolle gekleurde illustraties in verschillende schilderachtige stijlen door verschillende illustratoren. Tiny Fisscher (Castricum, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Geschikt om voor te lezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar.

Sindbad de zeeman

De verhalen van Sindbad de zeeman zijn een bewerking van Sprookjes uit duizend en één nacht. Dat is een verzameling historische verhalen uit het Midden-Oosten. Oorspronkelijk waren ze bedoeld voor volwassenen maar ondertussen zijn ze ook geschikt voor kinderen. In het Westen kennen we ze als sprookjes. Naast Aladin en Ali Baba kennen we ook Sindbad, de zeeman.Het verhaal is een raamvertelling, een verhaal dat de omlijsting vormt voor andere verhalen. Op een dag blaast een kruier het uit en beklaagt zich over z'n harde werk en z'n arme leven. De eigenaar van het naburige huis hoort het en roept hem binnen. Toevallig heet de eigenaar ook Sindbad. Hij vertelt hoe hij rijk is geworden. Iedere dag komt de kruier terug en luistert naar een verhaal van de rijke eigenaar over z'n reizen. Dat worden zeven aparte verhalen. In elk verhaal gaat Sindbad op handelsreis. Elke reis opnieuw wordt z'n schip geteisterd door een storm of varen ze tegen een rots. Sindbad is …Lire la suite