Livre
Néerlandais

Agent en Boef en de boefagent

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Boef weet uit de gevangenis te ontsnappen door zich te verkleden in Agent. Agent zet in zijn pyjama de achtervolging in. Telkens weer weet Boef te ontkomen door zich in iemand anders te verkleden. Derde boek over Agent en Boef.
Titre
Agent en Boef en de boefagent
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Dessinateur
Kees De Boer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2011 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789020995848 (hardback)
Placing suggestion
Humor (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het derde deel van de reeks rond Agent en Boef buiten Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer de symbiotische relatie tussen dit olijke duo met brio uit. Wie de vorige deeltjes las (Agent en Boef, Agent en Boef en de tekenstreken), weet dat de twee auteurs zeer speels omgaan met rolmodellen — de boef zit in de nor en agent bewaakt hem, maar niet heus — en de nodige ambiguïteit introduceerden rond de relatie tussen de twee.
Op de eerste plaat is het al raak: Agent en Boef hebben hun gemeenschappelijke bedje gemaakt in de gevangenis: ieder aan weerskanten van de tralies. Terwijl Agent slaapt, steelt Boef zijn kleren. Dat is het begin van een vrolijke reeks persoonsverwisselingen. Boef doet zich voor als een agent en weet zo te ontsnappen aan zijn eigen bewaker. Hij zwiert hem zelfs op de bon omdat hij zijn pyjama aanheeft, immers: ‘Agenten moeten een uniform aan!’ Gelukkig ontdekt Agent al snel hoe de vork in de steel zit en zet hij de achtervolging in. Tijdens die achterv…Lire la suite
Boef verkleedt zich als agent terwijl Agent slaapt. Hierdoor weet hij te ontsnappen uit de gevangenis. Agent gaat in pyjama achter hem aan, maar niemand gelooft dat hij een agent is die achter een ontsnapte boef aan zit. Agent krijgt zelfs een bekeuring omdat hij geen uniform draagt. Uiteindelijk blijkt Boef als ‘hulpjuf’ te werken op een school. Derde prentenboek rondom de bekende Agent en Boef*. Het eerste deel werd bekroond met een Zilveren Griffel en een Leespluim. Uitermate humoristisch (soms zelfs nonsens) prentenboek. Het verhaal is goed opgebouwd en de herhalingen (‘Nooit van gehoord’, ‘Ken ik niet’) betrekken de lezer/luisteraar bij het verhaal. De vlot geschreven tekst begeleidt de kleurrijke illustraties, die in afwisselende formaten over enkele of dubbele pagina’s zijn gespreid. De illustraties, zeker die over dubbele pagina’s, vertonen erg veel details – het lijken wel zoekplaten – en zullen urenlang kijkplezier opleveren. Wederom een heerlijk prentenboek van een auteur e…Lire la suite

Agent en Boef en de Boefagent

Dit is het derde deel over Agent en Boef. Eerder verschenen: 'Agent en Boef' en 'Agent en Boef en de tekenstreken'.
Terwijl Agent slaapt, steelt Boef zijn uniform. Agent heeft dat niet onmiddellijk door. Telkens weet Boefagent een andere vermomming aan te nemen en Agent herkent hem nooit. Meer nog, hij vraagt uitgerekend altijd aan Boef of hij Boefagent gezien heeft. Tot hij in een klas terecht komt; met de hulp van de kinderen wordt Boefagent ingerekend en weer gewoon Boef.
Meer nog dan de tekst, die eenvoudig is, vertellen hier de illustraties het verhaal. Op de prenten zie je wat Boef aanricht tijdens zijn vlucht. De naïeve agent trapt er telkens weer in. De prenten zijn kolderiek.
Een boek waarin kinderen heel lang altijd nieuwe dingen zullen ontdekken.

Suggestions