Livre
Néerlandais

Bert en Bart en de zoen van de zombie

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (dessinateur)

Bert en Bart en de zoen van de zombie

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Bert en Bart zijn dol op lezen, vooral zombiestrips. Maar hun moeder wil dat ze sportiever worden en schakelt een gediplomeerd hersenperser in, die hun strips afpakt. Met wedstrijdjes kunnen ze de strips terugverdienen. Uit wraak wekken de jongens een zombieslavin tot leven.
Titre
Bert en Bart en de zoen van de zombie
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Dessinateur
Kees De Boer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2012
103 p. : ill.
ISBN
9789047705109 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het Nederlandse Kinderboekenweekgeschenk van 2011 redden ‘superhelden’ Bert en Bart de wereld van verschrikkelijke Zurghs. In Bert en Bart en de zoen van de zombie zijn zij het zelf die gered moeten worden. Op verzoek van hun moeder Viola probeert dokter Dwangman, een gediplomeerd hersenperser in een witte jas met ijzeren sportbroek, namelijk om sportieve jongens van Bert en Bart te maken. En dat vinden de broers helemaal niets, want ze lezen liever de hele dag rustig in hun zombiestrips. Dokter Dwangman steelt echter alle strips uit hun kamer en leent ook de bibliotheek leeg zodat er voor de jongens maar een ding op zit: de sportieve strijd aangaan met die verschrikkelijke dokter Dwangman. Eén keer winnen, zo is beloofd, en alle strips zijn weer van hen. En dus beginnen Bert en Bart aan een hele reeks wedstrijden tegen de dokter en hun moeder: teenlopen, knotstikkertje, kinderbowlen. Helaas weten ze geen enkele wedstrijd te winnen.
Als ze ten einde raad de bibli…Lire la suite
De moeder van Bert en Bart schakelt dokter Dwangman in, omdat ze graag wil dat haar kinderen sportief worden en niet de hele dag zombiestrips zitten te lezen. Het wordt een harde strijd tussen Bert en Bart en het behandelteam, bestaande uit dokter Dwangman en hun moeder, waarbij ze wedstrijdjes moeten doen als teenlopen, knotstikkertje en kinderbowlen. En Bert en Bart zijn al hun zombiestrips en bibliotheekpassen kwijt. Maar ze hebben een idee: het behandelteam veranderen in zombieslaven met behulp van het zombiehandboek, zodat ze hen kunnen verslaan. Het is nog een hele klus om niet een hele zombieplaag uit te lokken. Tweede boek over Bert en Bart*. Humoristisch verhaal over zombies, wedstrijden en zoenen. Eenvoudig leesbaar, ruime bladspiegel, prettig leesbaar groot lettertype. Met veel sfeervolle, kleurrijke illustraties die eveneens veel humor bevatten. Een erg leuke uitgave voor degenen die genoten hebben van het Kinderboekenweekgeschenk 2011. Zie ook www.bertenbart.nl. Voorlezen…Lire la suite

Bert en Bart en de zoen van de Zombie

Bert en Bart doen niets liever dan zombiestrips lezen. Hun moeder is dit grondig beu en vraagt aan dokter Dwangmans om hen er van af te helpen. Wanneer de dokter hen ziet, verbiedt hij hen te lezen. Ze moeten heel veel sportoefeningen doen. Maar dat doen ze helemaal niet graag. De dokter zorgt ervoor dat al hun strips verdwijnen en hij neemt zelfs hun bibliotheekpasjes af. Ondertussen regelt de dokter met Viola, hun moeder, wedstrijden om hen van het lezen af te houden. Hij belooft hen dat ze hun strips terugkrijgen als ze winnen. Maar de dokter en Viola spelen vals waardoor Bert en Bart nooit winnen. Bert en Bart die een speciaal zombieboek met spreuken van de bibliothecaris leenden, hebben een spreuk gelezen die hen kan helpen. Ze beslissen een zombieplaag op hun tegenstanders af te sturen, en Zomba zal daarvoor zorgen.
Een zombieboek, weer eens wat anders om de kinderen aan het lezen te krijgen. Het is dan wel grappig dat het net om het bestrijden van 'lezen' gaat. Fantasie e…Lire la suite

Suggestions