Livre
Anglais
In het Rusland van Stalin gaat een geheim agent met gevaar voor eigen leven op zoek naar een seriemoordenaar.
Titre
Child 44
Auteur
Tom Rob Smith
Langue
Anglais
Éditeur
New York: Grand Central Publishing, 2011 | Autres éditions
467 p.
ISBN
9781847371263 9781847371270

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Leo is een geheim agent in Rusland ten tijde van Stalin. Alles en iedereen wordt beheerst door angst. De kleinste fout kan leiden tot deportatie of executie. Wanneer Leo weigert zijn eigen vrouw voor verraad aan te geven wordt hij verbannen naar een kleine plaats in Siberië. Daar leeft hij met zijn vrouw in erbarmelijke omstandigheden. Hij komt op het spoor van een seriemoordenaar die kinderen verminkt en op gruwelijke wijze om het leven brengt. Zijn meerderen weigeren medewerking, omdat er een groot risico is om zelf beschuldigd te worden. Samen met zijn vrouw gaat Leo toch op zoek en weet op dramatische wijze de moordenaar om het leven te brengen. De auteur beschrijft in dit debuut op uitstekende wijze de sfeer van angst die heerste ten tijde van Stalin. De schrijfstijl is vlot, er zijn veel dialogen en acties. Hoewel het verhaal niet bijzonder geloofwaardig is, wordt de lezer toch van begin tot eind zeer geboeid. Een absolute aanrader voor liefhebbers van een spannende thriller.

À propos de Tom Rob Smith

Tom Rob Smith, né à Londres en 1979, est un romancier britannique spécialisé dans le roman policier.

Biographie

Né d'une mère suédoise et d'un père anglais, il passe son enfance dans sa ville natale de Londres. Il fait des études supérieures au St John's College de l'Université de Cambridge, où il obtient son diplôme en littérature en 2001. Il séjourne ensuite un an en Italie dans un atelier d'écriture.

Publié en 2008, son premier roman policier historique, intitulé Enfant 44 (Child 44), est inspiré de l'histoire du tueur Andreï Tchikatilo ayant sévi entre 1978 et 1990 à Rostov-sur-le-Don. Le roman qui se déroule sous la période stalinienne, dans les années 1950, en URSS, devient un thriller à propos d'un tueur en série d'enfants que tente de capturer Leo Demidow, un officiel de la police d'État et ancien agent du KGB chargé du contrespionnage. Ce best-seller international, traduit en 36…En lire plus sur Wikipedia