Livre
Néerlandais

Tante Kou

Tom Schoonooghe (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Robins tante uit IJsland wordt verliefd op de postbode die haar brieven aan Robin brengt. Prentenboek met vrolijke tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Tante Kou / tekst en ill. Tom Schoonooghe
Auteur
Tom Schoonooghe
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2002
[32] p. : ill.
ISBN
90-5838-146-3 9789058381460 (hardback)
Placing suggestion
Verliefd zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lang, heel lang geleden woonde Tante Kou in ons land. Ze was de coolste tante van de hele wereld." Met deze beginzinnen is de toon meteen gezet. De lezer hoort bij het verhaal ('ons land') en hoort bekende taal ('coolste'). Al snel volgt een ongewone wending. Tante Kou wordt verliefd op een sneeuwman, waardoor 'coolste' ook een letterlijke betekenis krijgt. Als de sneeuwman smelt onder haar knuffels, vertrekt ze naar IJsland om er de sneeuwman van haar dromen te zoeken. Die vindt ze niet, maar ze vindt er wel werk als kouvatster. Ze eet verkoudheden en wint het Kampioenschap voor Griep en Verkoudheden. Het verhaal neemt weer een andere wending als neefje Robin op het toneel verschijnt. Hij kent zijn bizarre tante enkel door brieven. Samen met de postbode verlangt hij er steeds sterker naar om haar eens te zien. Hij nodigt haar uit op zijn verjaardagspartijtje. Ze komt en ze vindt eindelijk haar droomman, wat een warm slot oplevert. Wie goed keek en las, kon al raden wie die man zou wo…Lire la suite
Tante Kou is de rare tante van Robin; ze woont in IJsland. Ze kan niet tegen de warmte en wil alleen maar kou om zich heen, ze is een echt ijstante. Ze schrijven veel brieven naar elkaar die Robin laat voorlezen door de postbode Rudi. Voor zijn verjaardag nodigt Robin zijn tante uit en dan ontmoeten tante Kou en postbode Rudi elkaar; het is liefde op het eerste gezicht. Prachtig verhaal, qua tekst en illustraties, vol kou, ijs, griep en liefde. De vrolijke, warme illustraties passen goed bij de tekst en zitten vol grapjes. Het verhaal staat in een duidelijke, schreefloze letter gedrukt en leest makkelijk voor. Oblong formaat. Om voor te lezen en te praten over de winter en de liefde met kinderen vanaf ca. 4 jaar.