Na het plotselinge verdwijnen van zijn vrouw die met een rijk Amerikaans echtpaar een bootreis maakt, wordt een saaie Engelse leraar beschuldigd van moord op zijn echtgenote, iets waar hij vaak van heeft gedroomd.
Titre
Wilt
Auteur
Tom Sharpe
Traducteur
Wiebe Buddingh'
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wilt
Édition
11de herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: De Harmonie, 2005 | Autres éditions
275 p.
ISBN
90-6169-751-4 9789061697510 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 20 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Britse auteur en historicus Tom Sharpe (Thomas Ridley Sharpe, geb. 1928) werkte tien jaar als leerkracht en fotograaf in Zuid-Afrika, tot hij in 1961 gedeporteerd werd. Aanleiding was een van zijn toneelstukken waarin de apartheid op de korrel genomen werd. Van 1963 tot 1972 was Sharpe werkzaam als docent geschiedenis aan het Cambridge College of Arts and Technology. Vanaf zijn debuut in 1971 tot nu heeft hij een 14-tal dolkomische romans bij elkaar geschreven die als hete broodjes over de toonbank gingen. Het succes maakte dat hij zich na zijn tweede roman fulltime aan het schrijven kon wijden. Nadat Sharpe in zijn eerste twee romans Zuid-Afrika en het apartheidsregime onder vuur nam, zocht hij zijn doelwitten uit binnen de Britse samenleving door klappen uit te delen aan o.m. het academische apparaat, het onderwijs, de Amerikaanse militaire aanwezigheid, het sociale klassestelsel, de bureaucratie en de politiek. De manier waarop hij zijn romans vormgeeft -- door een problematisch…Lire la suite
Henri Wilt probeert de moord op zijn vrouw eerst uit op een levensgrote aangeklede pop die hij in een put gooit waarin beton gestort moet worden. De werklui bemerken haar op het moment dat het beton erin gaat en weten niet beter of dat het een échte vrouw was. Ongelukkigerwijs is Eva, Henri's wilskrachtige en grillige vrouw met onbekende bestemming vertrokken met achterlating van al haar kleren. Henri is de grote verdachte, maar brengt de inspecteurs tot wanhoop door zijn halsstarrige ontkenning. Aanvankelijk kolderiek boek, maar na een tiental bladzijden verandert dit in zeer scherpzinnige humor. Psychologisch verantwoorde, maar zeer verrassende reacties van de hoofdpersoon en spitsvondige dialogen. Paperback; vrij kleine druk.

À propos de Tom Sharpe

Tom Sharpe, né à Londres le 30 mars 1928 et mort le 6 juin 2013 à Palafrugell en Espagne est un écrivain satirique britannique. Depuis son roman Wilt (1976), il est reconnu comme l'un des plus grands humoristes anglais de son époque. Il a reçu le Grand prix de l'humour noir en 1986, pour l'ensemble de son œuvre. Ses romans ont été traduits en de nombreuses langues (principalement en français).

Biographie

Son père était un pasteur unitarien rigide, qui officiait à Croydon et dont Sharpe n'aime évoquer ni le souvenir, ni les sympathies d'extrême droite. Il lit beaucoup, mais n'ayant pas l'autorisation de lire des bandes dessinées, ni même des livres pour la jeunesse, il se plonge dans Walter Scott, Melville et Robert Graves. Il rêve de de…En lire plus sur Wikipedia