DVD
Anglais

A hologram for the king

Tom Tykwer (directeur), Dave Eggers (antécédent bibliographique), Tom Hanks (acteur)
Een Amerikaanse zakenman is in Saoedi-Arabie͏̈ om een holografisch communicatieprogramma te presenteren aan de koning en wordt geconfronteerd met grote cultuurverschillen.
Titre
A hologram for the king / written and directed by Tom Tykwer ; music by Johnny Klimek and Tom Tykwer
Directeur
Tom Tykwer
Antécédent bibliographique
Dave Eggers
Acteur
Tom Hanks Alexander Black Sarita Choudhury
Compositeur
Johnny Klimek
Langue
Anglais
Éditeur
Paradiso, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
98 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5414937033317

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Drama van Tom Tykwer (Lola rennt; Cloud atlas), gebaseerd op de roman van David Eggers*, met in de hoofdrol topacteur Tom Hanks. De Amerikaanse zakenman Alan Clay is door de economische crisis zijn baan en huis kwijtgeraakt, heeft grote schulden en is net gescheiden. Om de studie van zijn dochter te kunnen betalen vertrekt hij naar Saoedi-Arabië waar hij in een stad in aanbouw een holografisch communicatieprogramma moet verkopen aan de koning. Zijn dagen bestaan vooral uit wachten in een vervreemdende omgeving midden in de woestijn. De recensenten geven 3-4 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 17-6-'16): '(...) De Duitse regisseur Tom Tykwer, die zelf ook het scenario schreef, weet de melancholie van deze man op z’n retour in sprekende beelden te vangen. (...) Tom Hanks speelt hem overtuigend: met een vermoeide moedeloosheid, veelal weggepleisterd door een lach. Dat zijn contacten met een vrouwelijke arts (de charismatische Sarita Choudhury) uiteindeljk een échte ’feel good’-draai geven …Lire la suite

À propos de Tom Tykwer

Tom Tykwer [toːm ˈtɪkvɐ], né le 23 mai 1965 à Wuppertal, est un réalisateur, scénariste, producteur et compositeur allemand.

En 1994, il a fondé avec Stefan Arndt, Dani Levy et Wolfgang Becker la maison de production X-Filme Creative Pool.

Il est élu membre de l'Acadé…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions