Livre audio
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Dit hoorspel is een bewerking van de gelijknamige roman. Het leven van een man is na het overlijden van zijn vriend in de versukkeling geraakt. Het aanbod mee te werken aan een schijnhuwelijk met een Afrikaanse asielzoekster brengt zijn bestaan verder aan het wankelen.
Titre
Het derde huwelijk
Directeur
Tom Van Dyck
Adaptateur
Elke Geurts
Antécédent bibliographique
Tom Lanoye
Interprète
Frank Focketyn  (stem) Robby Cleiren  (stem) Chika Unigwe  (stem) Katelijne Damen  (stem) Frank Vercruyssen  (stem) Axel Daeseleire  (stem) Paul Wuyts  (stem) Marc Van Eeghem  (stem) Uwamungu Cornelis  (stem) Ali Wauters  (stem) Mostafa Benkerroum  (stem) Stijn Cole  (stem)
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Het Geluidshuis, 2010
1 cd + tekstboekje
Durée
79 min.
Note
Audiofilm
ISBN
9789079040100 9789079040124

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een 'audiofilm' onderscheidt zich van het reguliere luisterboek doordat er meerdere stemmen aan te pas komen en doordat er gebruikgemaakt wordt van geluidseffecten en muziek. Wat dat betreft is er verwantschap met het in de jaren vijftig en zestig populaire radiohoorspel. Schrijfster Elke Geurts heeft de roman 'Het derde huwelijk'* (2006) van Tom Lanoye bewerkt. Hierin trouwt een homoseksuele Vlaming met een Afrikaanse vrouw om haar zo aan een verblijfsvergunning te helpen. Aan de 79 minuten durende audiofilm doen twaalf acteurs mee. Er wordt voorbeeldig geacteerd/gesproken, met een duidelijke (maar niet hinderlijke) Vlaamse tongval. De productie zal in de smaak vallen bij liefhebbers van luisterboeken/hoorspelen. Het cd-boekje bevat een bijdrage van schrijfster Chika Unigwe (die een van de rollen in de audiofilm voor haar rekening neemt) over haar kennismaking met België in 1994, alsook een inleiding van regisseur Tom Van Dyck.

À propos de Tom Van Dyck

Tom Van Dyck, né le 20 juin 1972 , est un acteur de cinéma belge.

Biographie

Tom Van Dyck est connu pour sa participation au sketch Boemerang de la série télévisée humoristique In de gloria, où il joue le personnage d'Erik Hartman, un présentateur télévision qui s'esclaffe en face d'un handicapé dont la voix est surprenante.

Tom Van Dyck joue notamment en 2003 dans La Mémoire du tueur.

Filmographie

  • 1993 : Republiek (court-métrage)
  • 2002 : Fait d'hiver (court-métrage)
  • 2003 : La Mémoire du tueur
  • 2005 : Matrioshki : Le Trafic de la honte : Vincent Dockx (VF : Tony Joudrier)
  • 2005 : Dennis van Rita
  • 2006 : Fernsehturm (court-métrage)
  • 2009 : Het geheim van Mega Mindy…En lire plus sur Wikipedia