In een grauwe buitenwijk ergens in Zweden, hartje winter, wordt een reeks gruwelijke moorden gepleegd. Als de twaalfjarige Oskar vriendschap sluit met zijn nieuwe buurmeisje Elfi ontdekt hij dat er iets bijzonders is met het meisje.
Sujet
Vampiers
Titre
Let the right one in
Directeur
Tomas Alfredson
Antécédent bibliographique
John Ajvide Lindqvist
Compositeur
Johan Söderqvist 1966-
Titre uniforme
Låt den rätte komma in
Langue
Suédois
Éditeur
Source1media, © 2019 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
114 min.
Note
Zweeds gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
8717662578618

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zweedse horrorfilm uit 2008 van Tomas Alfredson (The snowman; Tinker, tailor, soldier, spy). In een grauwe buitenwijk ergens in Zweden, hartje winter, wordt een reeks gruwelijke moorden gepleegd. Als de twaalfjarige Oskar die gepest wordt als ‘varkentje’, vriendschap sluit met zijn nieuwe buurmeisje Elfi ontdekt hij dat er iets bijzonders is met het meisje. Floortje Smit (Volkskrant 23-4-'09): '(...) Strikt genomen is het prachtig poëtische 'Let the right one in' een tienervampierfilm. (...) John Ajvide Lindqvist, die zijn gelijknamige boek tot een scenario bewerkte, gebruikt genreconventies alleen als hij ze naar zijn hand kan zetten, als ze kunnen ontroeren of juist grappig zijn. Zijn verhaal gaat eigenlijk over een zoektocht van eenzame zielen in een onverschillige, koude wereld. Dit krijgt een prachtige tragiek in de verfilming van regisseur Tomas Alfredson.' Olivier Kerkdijk (VPRO Gids nr. 16/2009): '(...) Tegelijkertijd ijzingwekkend en hartverwarmend; belichting en cameravoerin…Lire la suite

À propos de Tomas Alfredson

CC BY-SA 3.0 - Image by Sebb

Tomas Alfredson, né le 1er avril 1965 à Lidingö en Suède, est un réalisateur suédois. Il a notamment réalisé Morse (Låt den rätte komma in) qui a remporté de nombreux prix dans des festivals à travers le monde.

Biographie

Filmographie

  • 1994 : Bert: The Last Virgin (Bert: Den siste oskulden)
  • 2003 : Office Hours (Kontorstid)
  • 2004 : Four Shades of Brown (Fyra nyanser av brunt)
  • 2008 : Morse (Låt den rätte komma in)
  • 2011 : La Taupe (Tinker, Tailor, Soldier, Spy)
  • 2017 : Le Bonhomme de neige (The Snowman)

Récompenses