De vrouw die op Greta Garbo leek

Tomas Ross (auteur), Maj Sjöwall (auteur)
Een zakenman, op zoek naar zijn in Zweden verdwenen dochter, blijkt niet de enige die haar wil vinden.
Titre
De vrouw die op Greta Garbo leek
Auteur
Tomas Ross Maj Sjöwall
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010 | Autres éditions
247 p.
ISBN
9789023459866 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit was het debuut van een nieuw schrijverspaar: Maj Sjowall en Tomas Ross die hun sporen in het thrillergenre al ruimschoots hadden verdiend. Maj Sjowall vormde eerder een beroemd schrijverspaar met maatschappij-kritische politieromans met Per Wahloo. Ze waren bedoeld als aanklacht tegen de Zweedse welvaartsstaat en het rechtssysteem. Het verhaal van dit duo is minder maatschappij-kritisch dan bij Wahloo/Sjowall. De invloed van Sjowall op Ross is duidelijk merkbaar. Ross lijkt overigens de hoofdauteur. Het verhaal heeft daarbij een eigen stijl en sfeer. Het is een boeiend verhaal rond de dochter van een Nederlandse zakenman, die verdwenen is. Ook de Zweedse geheime dienst is naar haar op zoek in verband met een afpersingszaak. De ontknoping is cynisch, hetgeen kenmerkend is voor de sfeer van het boek. paperback, kleine druk.

À propos de Tomas Ross

Tomás Francisco Ross (né à Buenos Aires le 1er mars 1999) est un acteur argentin de télévision. Il est principalement connu pour son rôle de Cristobal dans la série télévisée argentine Casi Ángeles.

Carrière

Publicité

Il a joué dans des publicités pour Knorr (en Allemagne), Margarina et Quesos (en France), Cif, Danonino, Martina di Trento, Arcor, Carrefour et La Nación (en Argentine).

Télévision
  • 2006 : Alma pirata : Andrés de Marco
  • 2007-2008 : Casi Ángeles : Cristóbal Bauer
  • 2009-2010 : Consentidos : Benjamin
  • 2011 : Dulce amor
Théâtre
  • 2007 : adaptation de Casi Ángeles : Cristóbal Bauer

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia